Zeci de bucureştence protestează de Ziua Femeii: „De 8 Martie se mimează respectul. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discrimările urbane este un proiect menit, printre altele, să atragă atenţia asupra drepturilor femeilor FOTO Facebook Discriminări Urbane
Discrimările urbane este un proiect menit, printre altele, să atragă atenţia asupra drepturilor femeilor FOTO Facebook Discriminări Urbane

Zeci de femei din Bucureşti au anunţat că pe 8 Martie vor organiza un eveniment de amploare în faţa Magazinului Unirea. Acestea susţin că vor să atragă atenţia asupra drepturilor pe care le au femeile în România, precizând că în multe cazuri nu sunt respectat şi apreciate suficient pentru eforturile depuse în fiecare zi.

„De 8 Martie se mimează respectul. Ne ascundem după zâmbete şi încercăm să ne simţim speciale. O singură zi pe an. Bifăm ipocrit data în calendar, iar de a doua zi revenim la acelaşi curs al lucrurilor, fără ca nimic să se schimbe în viaţa multora dintre noi. De aceea te invităm să iei parte la protestul pe care îl organizăm în data de 8 Martie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Femeilor“, susţin reprezentantele Grupului 8 Martie.

Concret, este vorba despre un eveniment organizat pentru a atrage atenţia tuturor românilor asupra faptului că femeile ar trebui tratate cu respect şi admiraţie. „Munca domestică cade pe umerii femeilor şi de multe ori acestea nu sunt respectate şi apreciate. Femeile îşi sacrifică vieţile, au grijă de persoanele bolnave din familie, de bătrâni. Trebuie să le amintim tuturor că luptăm pentru drepturile femeilor“, a spus Iulia Sima, expert în comunicare şi diseminare informaţii în cadrul proiectului „Discriminări Urbane“.

Două grupuri

Evenimentul intitulat „De 8 Martie ne distrăm, restul anului... curăţăm / spălăm / călcăm / cărăm“ va avea loc în faţa Magazinului Unirea din Bucureşti. În jur de 60 de persoane se vor aduna acolo şi vor forma două tabere: „Grupul 8 Martie“ şi „Grupul Restul de 364 de zile“. 

„Grupul 8 Martie“ va fi plin de flori, baloane colorate, zâmbete şi veselie. Este ziua noastră şi trebuie să ne bucurăm de ea. Dar să nu uităm: de 8 Martie se luptă! Este ziua care marchează lupta femeilor pentru multe dintre drepturile de care ne bucurăm astăzi. De peste 100 de ani, femeile luptă pentru egalitate, autonomie, drepturi, respect. Nimic din toate acestea nu au venit de la sine, ci au fost obţinute prin voinţă comună, solidaritate şi eforturi susţinute.

Pentru Grupul Restul de 364 de zile te aşteptăm cu accesoriile pe care eşti dispusă să le cari în geantă (ştim că ai multe planuri pentru 8 Martie şi o să fii echipată pentru distracţie, nu pentru bucătăreală). Un ibric cât de mic, un şorţ de bucătărie, mănuşi de spălat vasele. Şi multe alte astfel de obiecte, le ştii prea bine, doar suntem educate de mici să fim gospodine desăvârşite“, anunţă organizatorii.

Evenimentul va începe duminică, 8 Martie, la ora 15.00, în faţa Magazinului Unirea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite