VIDEO FOTOGALERIE Corul Sound din Bucureşti concertează în Elveţia. Trei dintre membrele ansamblului au cântat în cel mai mare cor virtual din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au obţinut mai multe premii internaţionale, trupa Sound format din ingineri, profesori şi corporatişti, vor susţine un concert la Biserica Sfântul Anton din Basel, Elveţia.

“Invitaţia de a duce cultura românească în Elveţia a venit din partea corului Männerstimmen Basel, pe care l-am cunoscut la Festivalul Coral din Ohrid, Macedonia în 2010, unde a fost una dintre formaţiile corale-competitor. Pasiunea comună pentru interpretarea muzicii corale şi prietenia care s-a legat astfel între cele două coruri s-a concretizat într-un proiect artistic care presupune realizarea a două concerte: primul va avea loc la Basel, iar al doilea va avea loc la Bucureşti, în cursul anului următor”,  a declarat Voicu Popescu, dirijorul corului Sound.

corul sound

Click pe foto pentru fotogalerie!


Aceştia au concertat şi pe stradă în orăşelul Basel şi publicul a fost mai mult decât încântat. “Am avut concerte în aer liber sâmbătă în faţa primăriei şi în Piaţa Catedralei şi publicul a fost încântat. Am împărţit şi pliante şi sperăm ca lumea să vină şi la concertul din această seară. Oraşul este în plină atmosferă de sărbătoare, se desfăşoară şi  un Festival al Zânelor”, a explicat Lavinia Marin, una dintre membrele corului.

Aceştia au la activ mai multe distincţii internaţionale, printre care cele mai recente sunt Grand Prix obţinut în 2010 la Ohrid, Macedonia, iar anul acesta Premiul I la secţiunea de folclor a Festivalului International Coral „Cracovia Cantans”, Polonia.

Trei dintre membrele ansamblului muzica fac parte în acest an din cel  mai mare cor din lume - Corul Virtual al nonconformistului Eric Whitacre care adună muzicieni din toată lumea care îşi înregistrează bucata muzicală şi apoi acesta le combină online. Camelia Ducaru, Ileana Popescu şi Alexandra Ionescu au cântat în primăvara acestui an piese “Sleep”, sub bagheta virtuală a lui Eric Whitacre care a adunat zeci de artişti din toată lumea.

Corul Sound cuprinde în jur de 40 de membri, dintre care doar 30 se află acum în Elveţia. Aceştia îşi desfăşoară repetiţiile la Casa de Cultură a Studenţilor care îi şi sponsorizează în anumite proiecte.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite