VIDEO Bătaie între iubitorii de animale şi angajaţii ASPA. Răzvan Băncescu: Mi-au zgâriat maşina, îmi ameninţă familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu, a fost filmat, luni noapte, în timp ce se îmbrâncea şi se lovea cu „iubitorii de animale“, aşa cum i-a numit pe cei care apar în filmări. Băncescu spune că un autoturism s-a izbit de maşina sa intenţionat, iar în momentul în care a fost lovit şi a văzut că i se zgârie maşina a ripostat.

Incidentul a avut loc luni noapte în apropiere de sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, atunci când maşina în care se afla Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA, a fost lovită de un alt autoturism. „Au intrat cu maşina în mine şi nu a fost singurul incident. Tot ieri noapte au încercat să ne oprească să ne facem treaba în Parcul Politehnicii. Am ajuns să primim ameninţări continuu“, a spus Băncescu. 

Totodată, acesta susţine că a depus o plângere la secţia de poliţie din apropiere şi că a rispostat şi a început să îi lovească pe cei implicaţi în incident abia după ce a fost lovit şi a văzut că i se zgârie maşina. Răzvan Băncescu vine mâine în platoul Adevărul Live pentru a explica ce s-a întâmplat luni noapte, dar şi pentru a vorbi despre cum este în acest moment situaţia maidanezilor din Bucureşti. 

Pe de altă parte, reprezentanţii Brigăziii Rutiere Bucureşti au declarat, pentru Adevărul, că în acest moment nu pot spune cine a fost de vină pentru incidentul din trafic, dar că a existat o tamponare între cele două autoturisme, în lateral.

Asociaţia Cuţu-Cuţu răspunde

Redăm mai jos o parte din punctul de vedere al unei asociaţii de profil, Cuţu-Cuţu:

„Asociatia "Cutu, cutu" protesteaza pentru nivelul de violenţă la care s-a ajuns din cauza nerespectării sentinţei judecătoreşti prin care au fost suspendate Normele de aplicare la Legea eutanasiei. 

În noaptea de 7 spre 8 iulie 2014, Răzvan Băncescu, directorul adjunct şi purtătorul de cuvant al ASPA, a fost implicat într-o altercatie cu persoane nemulţumite de încălcarea  de către ASPA a celor două articole din Codul Penal, respectiv art. 287 "nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti" şi art. 297 "abuz în serviciu".

În această altercaţie, Răzvan Băncescu a lovit cu maşina sa maşina acestor persoane şi ulterior s-a luat la bătaie cu ele, în plină stradă. În maşină se aflau o persoana bolnavă de diabet şi un copil minor, care au ajuns la spital după ce au fost lovite. De asemenea, Băncescu a mai lovit  o femeie, dizlocându-i şoldul. Aceasta suferise cu un an în urma o operaţie la rinichi.

Noi am sesizat mai demult Primăria Generală cu privire la încălcarea multor legi, la fraudele ASPA şi referitor la faptul că această persoana nu are ce căuta în fruntea ASPA. Iată că violenţa asupra animalelor începe să se manifeste gradual, culminând cu violenţa asupra oamenilor“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite