UPDATE Incendiul de lângă Podul Grant a fost stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la liniile ferate din apropierea podului Grant din Capitală, trei vagoane dezafectate fiind cuprinse de flăcări, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

 Potrivit ISU, incendiul a fost stins în jurul orei 00.30, dupã aproximativ o orã şi 45 de minute de la începerea intervenţiei şi opt dintre vagoane au fost afectate.

La faţa locului s-au aflat un echipaj de descarcerare şi unul de prim ajutor, însă nu a fost nevoie de intervenţia acestora, nefiind înregistrate victime.

Cauza incendiului nu este cunoscutã deocamdatã, au declarat reprezentanţii ISU care au arătat, ceva mai devreme, că: "focul a mai fost domolit, însă arde mocnit şi se degajă o mare cantitate de fum". 

Incendiul, semnalat la 112 în jurul orei 22.30, a izbucnit la liniile ferate din apropierea podului Grant din Capitalã, fiind cuprinse de flãcãri vagoane scoase din circulaţie. 

Reprezentanţii ISU Bucureşti au mai spus cã incendiul a izbucnit aproximativ în aceeaşi zonã unde, în 23 august, au fost afectate de flãcãri, în condiţii similare, alte 11 vagoane scoase din circulaţie. Atunci, pompierii au avut nevoie de aproximativ trei ore şi jumãtate pentru a stinge incendiul.

Potrivit CFR Cãlãtori, douã dintre vagoanele cuprinse de flãcãri în 23 august erau achiziţionate de la companie de cãtre o firmã privatã, în vederea casãrii şi comercializãrii acestora ca fier vechi, iar celelalte erau scoase din uz şi aflate în diverse stadii de casare.

Reprezentanţii CFR Cãlãtori au mai spus cã "în zonã era în desfãşurare activitatea de tãiere a vagoanelor de cãtre o firmã specializatã, care acţiona în numele firmei proprietare a douã vagoane".

"Nu sunt semnalate victime. Incendiul este în zona a trei linii dezafectate din apropiere de piciorul podului Grant. Existã pericol de extindere la alte vagoane", au mai spus reprezentanţii ISU Bucureşti, înainte ca incendiul să fie stins.

Pompierii au intervenit la faţa locului cu zece autospeciale cu apã şi spumã.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite