Un restaurant din Bucure┼čti a fost amendat de ANPC cu 10.000 de lei ┼či ├«nchis temporar pentru mai multe nereguli

0
0
nereguli restaurant bucuresti foto anpc news ro
Restaurantul Mesogios Seafood, din Sectorul 1 al Capitalei a fost amendat cu 10.000 de lei Foto: ANPC/ news.ro

Un restaurant din Bucure┼čti a fost amendat de c─âtre comisarii Autorit─â┼úii Na┼úionale pentru Protec┼úia Consumatorilor (ANPC) ┼či ├«nchis temporar pentru mai multe nereguli, printre care alimente expirate, zone ruginite ┼či pe┼čte expus la o temperatur─â mai ridicat─â dec├ót cea indicat─â. Unitatea a fost redeschis─â dup─â ce a remediat toate deficien┼úele constatate de echipele de control.

ANPC a transmis, miercuri, printr-un comunicat de pres─â, c─â ├«n cadrul programului Academia Comisarilor ÔÇô care vizeaz─â specializarea prin ac┼úiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai Autorit─â┼úii Na┼úionale pentru Protec┼úia Consumatorilor ÔÇô un alt restaurant bucure┼čtean a fost controlat pentru a se verifica modul ├«n care ├«┼či desf─â┼čoar─â activitatea comerciale.┬á

ÔÇŁDin p─âcate nu este primul restaurant ├«n care g─âsim nereguli, care pot afecta s─ân─âtatea consumatorilor. Academia Comisarilor ne-a dezvoltat aten┼úia la detalii, pentru a nu-i l─âsa pe operatorii economici s─â fie neglijen┼úi fa┼ú─â de clien┼úii lor, niciun moment, exact a┼ča cum prevede legea. Supraveghem cu aceea┼či exigen┼ú─â ┼či modul ├«n care ace┼čtia aduc la ├«ndeplinire m─âsurile aplicate.┬á ┼×i, desigur, dac─â acest lucru se ├«nt├ómpl─â ┼či constat─âm c─â nu mai este niciun pericol pentru consumatori, proced─âm ├«n consecin┼ú─âÔÇŁ, a declarat R─âzvan Banu, comisar ANPC.┬á

Astfel, la restaurantul Mesogios Seafood, din Sectorul 1 al Capitalei, tinerii angaja┼úi ai ANPC au constatat o serie de nereguli care i-au determinat s─â aplice mai multe sanc┼úiuni. Unitatea a fost amendat─â cu 10.000 de lei, au fost retrase de la comercializare 45 de kilograme de produse alimentare ┼či a fost ├«nchis temporar restaurantul p├ón─â la remedierea deficien┼úelor.┬á

Echipele de control au descoperit utilizarea unor spa┼úii frigorifice care prezint─â rafturi depreciate ┼či zone ruginite cu chedere rupte cu acumulare de impurit─â┼úi;┬á expunerea neconform─â a pe┼čtelui┬á ┼či produselor din pe┼čte, ├«n vitrina de prezentare, respectiv, pe pat de fulgi de ghea┼ú─â, f─âr─â a avea o protec┼úie ┼či deasupra produselor (la momentul controlului, temperatura din afara spa┼úiului frigorific de expunere era mai mare dec├ót cea indicate pentru p─âstrarea unor astfel de produse); nerespectarea vecin─ât─â┼úii produselor, ├«n spa┼úiile frigorice; folosirea unor produse alimentare, f─âr─â elemente de identificare referitoare la data prepar─ârii sau data limit─â de consum.┬á

Alte nereguli au fost comercializarea unor deserturi, produc┼úie proprie, cu data limit─â de consum depa┼čit─â; existen┼úa, ├«n buc─ât─ârie,a unui paviment depreciat, cu zone sparte ce necesit─â ├«nlocuire; utilizarea, ├«n spa┼úiul de g─âtire, a unor ustensile neprofesionale;┬á realizarea colect─ârii reziduale ├«n co┼čuri f─âr─â capac ┼či ac┼úionare la picior;┬á lipsa inform─ârii consumatorilor, cu privire la prezen┼úa ingredientelor cu poten┼úial alergen ce pot provoca alergii sau intoleran┼úe, ├«n lista meniu.┬á

ANPC a precizat c─â ├«n urma remedierii tuturor deficien┼úelor restaurantul ┼či-a putut relua activitatea.



Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite