Un bărbat din București și-a dat foc la propriul apartament. Amenințările pe care le-a transmis familiei

0
Publicat:

S-a dat alarma, sâmbătă noaptea, la un bloc din cartierul Vitan al Capitalei! Un apartament a fost cuprins de flăcări, după ce proprietarul l-a incendiat în mod intenționat. Martorii spun că nu este la prima încercare, iar înainte de a comite gestul, el a transmis o serie de amenințări membrilor familiei sale.

Bloc din Vitan, cuprins de flăcări FOTO Arhivă/ Imagine ilustrativă
Bloc din Vitan, cuprins de flăcări FOTO Arhivă/ Imagine ilustrativă

Flăcările, care au generat panică printre locuitorii blocului, au pornit de la etajul 6 al imobilului. Acolo, locuiește un bărbat în vârstă de 60 de ani, cunoscut ca fiind cu probleme psihice.

Și-a dus amenințarea până la capăt

Atât vecinii, cât și membrii familiei sale sunt disperați și nu știu ce măsuri pot lua pentru a-l mai potoli. Înainte de a-și da foc la casă, omul a transmis numeroase amenințări în acest sens. El le-a spus copiilor săi, în repetate rânduri, că are de gând să se omoare prin diferite metode: aruncându-se de la fereastră sau pornind un incendiu.

Nu se poate, amenință că se aruncă, că ne omoară, că dă foc la casă, a declarat fiica bărbatului, pentru un post de televiziune.

În noaptea de sâmbătă, bărbatul a trecut la fapte. În acel moment, nepotul său își sărbătorea majoratul, loc în care se afla și fiica lui, mama băiatului. Omul se afla singur în locuință.

Zeci de persoane s-au autoevacuat, după ce au simțit miros de fum pe scara blocului și au sunat imediat la 112. Din fericire, pompierii au intervenit prompt și nu au existat victime. Inclusiv bărbatul de la care a pornit totul a scăpat cu viață.

Incendiul se manifesa cu violență la una dintre camerele apartamentului, cu pericol de propagare la celelalte. Au fost trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, o autoscară de salăvri de la înălțimi .La momentul sosirii pompierilor militari incendiul se manifesta cu violență la una din camerele apartamentului, cu pericol de propagare la celelalte”, a declarat Marius Dragomir, purtătorul de cuvânt al Detașamentului de Pompieri Vitan.

Bărbatul a mai fost internat la psihiatrie

Bărbatul a fost scos din apartament de către vecini. Ulterior, el a fost transportat la spital, prezentând multiple arsuri, în zona capului. Camera din care a izbucnit incendiul a fost făcută scrum.

În luna noiembrie a anului trecut, el a mai făcut un gest asemănător, din spusele membrilor familiei.

Pe 11 aprilie l-au internat că a vrut să se arunce de la etaj. A venit poliția și o doamnă polițistă a spus, dacă domnul nu vrea, noi nu putem să-l luăm. L-au luat cu chiu cu vai, l-au ținut două săptămâni, i-au dat drumul pe propria răspundere. Nu se poate, amenință că se aruncă, că ne omoară, că dă foc la casă. Ce facem în situația asta? Unde să mergem, unde să ne mai ducem că nu mai știm încotro s-o luăm, a povestit, disperată, fiica bărbatului.

O suprafață de aproximativ 20 metri pătrați din apartament a fost distrusă de flăcări.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite