Trei zile de comemorare pentru regizorul Liviu Ciulei la Teatrul Bulandra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luni, până miercuri, Teatrul Bulandra din Capitală îl va comemora pe regizorul Liviu Ciulei, decedat la sfârşitul lunii octombrie, în sala ce-i poartă numele.

„Teatrul Bulandra îi aşteaptă la Sala Liviu Ciulei (fosta Izvor - Bd. Schitu Măgureanu, nr. 1), sala care îi va purta pentru întotdeauna numele, pe toţi cei care vor să aducă Maestrului Liviu Ciulei un gest de iubire“, scrie în mesajul postat de Teatrul Bulandra pe site-ul său oficial.

Piesa „Maestrul se întoarce pentru un ultim omagiu Acasă“, va răsuna în sala ce-i poartă numele cineastului luni şi marţi, între orele 12.00 şi 20.00, şi miercuri, între orele 12.00 şi 16.00.

Liviu Ciulei a murit pe data de 25 octombrie, la vârsta de 88 de ani, la Munchen, din cauza unor problem de sănătate. Regizorul a studiat teatrul la Conservatorul Regal de Muzică şi Teatru din Bucureşti, debutând ca actor în 1946, în rolul lui Puck în „Visul unei nopţi de vară“, la teatrul Odeon din Capitală.

În 1957, artistul a deputat ca regizor cu piesa „Omul care aduce ploaia“. Cariera acestuia include peste 20 de filme, la care a lucrat în calitate de actor, regizor sau scenarist, dar şi numeroase spectacole de teatru. Liviu Ciulei este director onorific în cadrul Teatrului Bulandra.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite