Tramvaiele cumpărate de Primăria Capitalei nu pot circula încă pe linia 41. Cât mai durează modernizarea peroanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiele produse la Arad pentru Bucureşti
Tramvaiele produse la Arad pentru Bucureşti

Tramvaiele noi cumpărate de Primăria Capitalei vor putea fi folosite pe mult circulata linie 41 după modernizarea peroanelor de la şapte staţii care trebuie modificate pentru a corespunde lungimii noilor tramvaie. Durata de execuţie a lucrărilor este estimată la patru luni.

Astfel, şapte staţii vor trebui refăcute cu peste 8,5 milioane de lei, pentru ca tramvaiele lungi de 36 de metri să poată circula. Necesitatea unor investiţii în modernizarea peroanelor era cunoscută de la data achiziţiei celor 100 de tramvaie de la Arad, dar lucrările au întârziat.

"Primele tramvaie vor circula pe lina 41 de la 1 septembrie, poate mai repede. E nevoie să extindem nişte peroane. Azi am avut o şedinţă, pentru că au crescut preţurile, am mărit indicatorii şi până iese tramvaiul din probe vom avea peroanele mărite. Următorul lot va circula pe liniile 1-10”, a declarat Nicuşor Dan, joi la interviurile Digi 24.

Proiectul privind modernizarea peroanelor de pe traseul liniei de tramvai 41 a fost adoptat joi în şedinta Consiliului General al Capitalei cu 31 de voturi pentru şi 18 abţineri, potrivit reprezentanţilor municipalităţii

Staţiile pe ale căror peroane se vor realiza lucrări de reconfigurare:

1. Agronomie - ambele sensuri;

2. Caşin - ambele sensuri;

3. Podul Ciurel - ambele sensuri;

4. Orşova - ambele sensuri;

5. Drumul Taberei- ambele sensuri;

6. Parc drumul Taberei - ambele sensuri;

7. Braşov - ambele sensuri.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că din 1989 până în prezenti au existat 17 tramvaie noi în Bucureşti. Edilul a mai spus că există un contrat semnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie şi vor fi 100 de tramvaie noi pe bani europeni pe o finanţare de 200 de milioane de euro.

„Din 89 până astăzi am avut 17 tramvaie noi în Bucureşti. Avem un contract semnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie. Şi o să avem 100 de tramvaie noi pe bani europeni pe o finanţare de 200 de milioane de euro. Contractul spune că vor veni patru tramvaie pe lună", a mai spus Nicu;or Dan.

Primul tramvai fabricat la Astra Arad din lotul de 100 contractat de Municipalitatea din Bucureşti a plecat spre Capitală pe 30 mai, iar azi au început testele.

În urmă cu câteva zile, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa pe pagina sa de Facebook: „Azi a plecat de la Arad spre Bucureşti primul tramvai din lotul celor 100 achiziţionate de Primăria Capitalei. După probele tehnice, acesta va circula pe linia 41. Până la sfârşitul anului vor fi livrate încă 16 tramvaie. Este vorba despre tramvaie din gama de 36 m, care vor avea podeaua complet coborâtă, minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii. Mulţumim colaboratorilor de la Astra Vagoane Călători pentru seriozitate şi pentru promptitudinea livrării.”

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite