Terenuri de 500 de milioane de euro din centrul Bucureştiul, neexploatate până acum. Vezi harta celor mai mari dintre ele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari terenuri pe care nici până în ziua de azi nu s-au finalizat construcţii sunt de departe în centru Capitalei, şi anume Casa Radio de la Eroilor şi Esplanada de pe Bulevardul Unirii.

Aceste două locuri măsoară câte 10 hectare fiecare, iar pentru a obţine un alt lot de asemenea dimensiuni în zona centrală, este nevoie de alte zece parcele, potrivit zf.ro.

Suprafaţa celor mai mari terenuri din Bucureşti neexploatate nici în ziua de azi însumează aproximativ 34 de hectare şi valorează cel puţin jumătate de miliard de euro, conform calulelor aceleiaşi surse.


sursă: zf.ro

CLICK pe poză pentru a vedea harta cu cele mai mari terenuri neexploatate din Bucureşti la dimensiunea originală!


Majoritatea proprietarilor acestor loturi de teren sunt antreprenori români, însă unele dintre ele au fost cumpărate de investitori imobiliari străini.

Astfel, printre oamenii de afaceri români care deţin aceste spaţii se regăsesc George Copos, Ion Ţiriac Gabriel Popoviciu, Sorin Creţeanu, dar şi familia lui Ovidiu Popescu, fostul proprietar al Petroexportimport şi cel care deţine Palatul Ştirbei şi terenul de 8.000 de metri pătraţi din spatele acestuia.

Printre companiile străine care au achiziţionat loturi de teren în Bucureşti pe care încă nu le-au exploatat se numără Global Finance (Grecia), Interprime Properties (Suedia), CA Immo (Austria) şi Portland Trust (Marea Britanie).

Platforma de 10,7 hectare şi terenul de 9,2 hectare din spatele Casei Radio sunt cele mai mari spaţii centrale. Acestea ar fi trebuit exploatate în parteneriat public privat, alături de companiile TriGranit şi Plaza Centers, însă criza economică şi litigiile au făcut ca lucrările la aceste proiecte să fie sistate. 

Cât costă un metru pătrat în centrul Capitalei

Preţurile pentru astfel de terenuri poziţionate în zonă centrală, de la Piaţa Unirii pâmă la Piaţa Presei, încep de la aproximativ 1.000 de euro pe metrul pătrat. Însă, în perioada de boom imobiliar, loturi mai mici din Piaţa Romană sau cartierul Primăverii se vindeau cu peste 5.000 de euro pe metro pătrat.


sursă: zf.ro

CLICK pe poză pentru a vedea cine sunt proprietarii terenurilor din zona centrală a Bucureştiului!


În zone precum cele de lângă pasajul Basarab, preţul unui teren pleacă de la aproximativ 600 de euro. Ultima achiziţia din această zonă a fost făcută de compania suedeză Interprime Properties, care au plătit, pentru două hectare, 13 milioane de euro, respectiv 650 de euro pe metru pătrat.

Şi britanicii de la Portland Trust au cumpărat, în zona intersecţiei dintre Bulevardul Barbu Văcărescu şi Şoseaua Pipera, un lot de două hectare de la omul de afaceri George Becali, pentru care au plătit aproximativ 10 milioane de euro, respectiv 500 de euro pe metru pătrat.

Proprietarii acestor terenuri le-au achiziţionat pentru a construi pe ele, în general, clădiri de birouri. Însă, există şi excepţii, cum ar fi proiectele Esplanada şi Dâmboviţa Center (Casa Radio), unde erau prevăzute şi malluri şi locuinţe.

Harta celor mai mari terenuri neexploatate Proprietarii terenurilor din zona centrală
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite