STB anunță verificări suplimentare la autobuzele Otokar, după ce unul a fost distrus într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate autobuzele marca Otokar vor fi supuse unei verificări tehnice suplimentare, după ce un autobuz al liniei N521 (121) a fost distrus într-un incendiu, marţi dimineaţa, în jurul orei 4:20, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB).

foto autobuz STb distrus în incendiu
Autobuz STb distrus în incendiu

În legătură cu acest incident, reprezentanţii STB au transmis că în prezent o comisie tehnică a STB verifică cauzele defecţiunii care au dus la aprinderea motorului, iar după finalizarea expertizei tehnice a specialiştilor cu privire la cauzele producerii acestui incident, vor veni cu noi informaţii.

Din dispoziţia directorului general, pentru siguranţa călătorilor se fac verificări tehnice suplimentare (faţă de cele zilnice obligatorii) pentru toate autobuzele marca Otokar. Asigurăm călătorii ca acest incident este izolat şi sunt luate măsuri tehnice suplimentare pentru a preveni astfel de situaţii”, subliniază STB.

Societatea de transport public a transmis că măsurile imediate care au fost luate vizează verificarea tehnică suplimentară a autobuzelor marca Otokar programate să iasă în traseu în aceste zile şi instruirea conducătorilor auto să sesizeze cât mai rapid orice eventuală anomalie/ defecţiune care apare în traseu (după caz).

Potrivit sursei citate, măsurile pe termen mediu sunt: evaluarea şi stabilirea cauzelor care au provocat defecţiunea şi convocarea producătorului acestui tip de autobuz şi luarea unor măsuri tehnice suplimentare de siguranţă (după caz, dacă se constată ca este un defect de fabricaţie). 

Imagini cu caroseria distrusă au fost publicate online de un membru al comunității Infotrafic București și Ilfov. „STB ars în fata la Primo Romancierilor. Momentan, sens blocat spre Valea Ialomiței Fără victime!“ este mesajul care însoțește imaginea.

Autobuz STB, făcut scrum în Drumul Taberei. A ars complet în față la Primo Romancierilor.

Din imagini se observă că autobuzul a fost distrus în urma incendiului: geamurile sunt toate sparte, cel mai probabil în timpul intervenției pompierilor, iar urme ale flăcărilor sunt aproape peste tot.

Autobuzul distrus este unul model Otokar Kent C, parte din lotul de 400 de astfel de vehicule cumpărate de Primăria Capitalei în 2017.

Acesta este al doilea incident grav care implică un mijloc de transport STB de Crăciun, după ce duminică, două tramvaie, dintre care unul model Astra Imperio, s-au ciocnit într-o intersecție din Capitală, iar trei oameni au fost răniți în urma accidentului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite