Stații noi pentru autobuzele 203 și troleibuzele 70 și 79, de vineri. Schimbări pe alte două linii STB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ncepând de vineri, autobuzele liniei 203 vor opri, pe ambele sensuri de mers, în noua staţie „Drumul Pădurea Pustnicu", iar troleibuzele liniilor 70 şi 79 vor opri şi în staţia „Baba Novac". De duminică, linia 93 va fi prelungită și operată numai cu troleibuze cu autonomie. O schimbare are loc și pe linia de autobuz 168.

Linia 93 – operată numai cu troleibuze cu autonomie și prelungită în Cartier Brâncuși

Linia 203. FOTO TPBI
Linia 203. FOTO TPBI

Anunţul a fost făcut joi de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI).

„În urma solicitărilor primite din partea călătorilor și a avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, începând de vineri, 23 februarie 2024, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov a dispus ca autobuzele liniei 203 să oprească, pe ambele sensuri de mers, în noua stație <<Drumul Pădurea Pustnicu>>, situată pe Aleea Teișani”, a precizat TPBI pe pagina sa oficială.

Totodată, pentru facilitarea transferului între linii, troleibuzele liniilor 70 şi 79 vor mai opri într-o stație.

„Începând cu data de 23.02.2024, troleibuzele liniilor 70 și 79 vor opri și în stația <<Baba Novac>> (comun cu autobuzele liniilor 311, 330 și N104), amplasată pe Str. Baba Novac (după intersecția cu Șos. Mihai Bravu), pe sensul de mers către terminalul <<Bd. Basarabia>>”, a explicat TPBI.

„Va fi redusă poluarea fonică și cea a aerului”

De asemenea, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus ca, începând de duminică, 25 februarie 2024, linia 93 să fie prelungită până în cartierul Constantin Brâncuși și să fie operată numai cu troleibuze noi Solaris Trollino 12M cu autonomie, iar linia de autobuz 168, care asigura până acum transportul călătorilor din acest cartier, va întoarce la terminalul „Valea Ialomiței”.

„În acest fel, va fi redusă total poluarea fonică și cea a aerului din cartierul Brâncuși, iar numărul mai mare de vehicule alocate acestei linii va reduce timpul de așteptare în stație”, explică TPBI.

Amintim că, din 17 februarie, călătorii pot circula cu noile troleibuze Solaris Trollino 12M cu autonomie, pe linia 93, care face legătura între Drumul Taberei (de la capătul de linie „Valea Argeșului”) și Gara de Nord.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite