Stația de metrou Tudor Arghezi intră în funcțiune săptămâna aceasta. Care va fi intervalul de circulație a trenurilor

0
Publicat:

Stația de metrou Tudor Arghezi de pe Șoseaua Berceni, un nod esențial în rețeaua de transport a Capitalei, se pregătește să intre în funcțiune în perioada imediat următoare.

Stația de metrou Tudor Arghezi devine funcțională
Stația de metrou Tudor Arghezi devine funcțională Foto Sever Gheorghe

Potrivit unui comunicat de presă, începând de miercuri, această stație, a cărei construcție a fost realizată de la zero de administrația Sectorului 4, va deveni operațională.

Deocamdată, trenurile de metrou vor circula în sistem pendulă între Tudor Arghezi și Berceni, iar ulterior, odată cu finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, se va realiza preluarea fluxului de călători "în lung", până la stația Pipera.

Într-o primă fază, intervalul de circulație a trenurilor între Berceni și Tudor Arghezi va fi de opt minute, urmând ca acesta să fie redus la patru minute.

Odată cu inaugurarea stației, va fi pusă la dispoziția publicului și o parcare de tip park&ride, cu o capacitate de peste 350 de locuri, destinată să deservească noua stație de metrou.

Investiția în stația de metrou „Tudor Arghezi” se ridică la 50 de milioane de euro, sumă provenită din fonduri nerambursabile. Este o investiție unică în România, construită de o administrație locală.

Noua stație, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, se află între stația Berceni, actualul capăt al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură, cu un traseu total de 1,6 kilometri.

Construită la nivel suprateran și cu un regim de înălțime de P+2E, stația "Tudor Arghezi" dispune de cinci zone de acces pietonal, șapte scări rulante și șapte lifturi pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

În plus, stația este echipată cu un sistem de supraveghere video format din 70 de camere și este prevăzută cu centrale de detecție a incendiilor, alarmă la efracție, precum și cu sisteme de tratare a aerului.

Pentru funcționarea hidranților în caz de incendiu, stația este conectată la două surse de alimentare cu apă, una din rețeaua publică și cealaltă din surse proprii, prin puțuri la mare adâncime.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite