Şoferii din sectorul 6 au motive de bucurie: începe instalarea parcărilor inteligente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu demararea lucrărilor la magistrala 5 de metrou, cuprinsă între staţiile Râul Doamnei şi Pantelimon, numărul locurilor de parcare din sectorul 6 a fost redus semnificativ.

Primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, a afirmat că până la finele lunii septembrie vor fi amenajate şase parcări inteligente, cu o capacitate totală de 72 de locuri, ce vor putea fi închiriate de şoferi la preţuri asemanătoare parcărilor de reşedinţă. “Este vorba de două locaţii cu câte trei carusele fiecare, adică şase sisteme, în total. Începem cu cele din Dr. Taberei”, a afirmat edilul Rareş Mănescu. Smart-parking-urile vor fi amplasate pe str. Sibiu nr.2-4 lângă blocurile OD1 și OD2 și pe str. Drumul Taberei nr.24A la intersecția cu Aleea Pravăț.

Cum funcţionează parcările inteligente

Sistemele smart parking sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așează la locul plătit.

Intri cu maşina ghidându-te după o oglindă aflată în faţă, la fel ca la spălătoriile cu perii, apoi cu o cheie pe care o primeşte fiecare persoană cu loc închiriat şi, prin apăsarea unui buton, se ridică maşina. Operaţiunea durează aproximativ două minute. Ele funcţionează cu ajutorul unui generator, aşa că nu vor apărea probleme cu penele de curent. Doar cei care plătesc au acces aici. Un singur loc costă 100 de lei pe lună. Scheletul metalic urmează să fie îmbrăcat, pentru a proteja maşinile de ploaie şi de vânt.

Pentru 16 parcări, cu 384 de locuri, primăria plăteşte 180.000 de euro. Firma importatoare a adus ingineri din Singapore, care se vor ocupa de primele doua revizii. Structurile, promit autorităţile, vor fi amplasate numai în spatele blocurilor, pentru a nu afecta aspectul zonei.

Astfel de parcări inteligente sunt date în folosinţă, în prezent, în următoarele locaţii de pe raza sectorului 6:
str. Reveriei, str. Cara Anghel, str. Dreptății la biserică și dispensar, str. Dezrobirii, str. Bursucani (4 unități), Bdul 1 Mai la Complex Drumețul, Aleea Băiuț la piața Valea Ialomiței (3 unități), str. Râmnicel la intersecție cu Prelungirea Ghencea (2 unități) și pe str. Bozieni în spatele magazinului Billa (2 unități).

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite