Se deschide Muzeul Benzilor Desenate care va avea mediatecă și spații pentru expoziții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Benzii Desenate (MBD) este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Român (ICR) și Muzeul Naţional de Artă Contemporană, cu sprijinul Uniunii Europene a Institutelor Culturale Naţionale în România, al Centrului Belgian de Bandă Desenată şi în parteneriat cu Asociaţia Bedefililor din România.


Muzeul Benzii Desenate va fi putea fi vizitat din 16 iunie și până pe 16 octombrie și va cuprinde mai multe spaţii expoziţionale.

Muzeul va fi deschis la etajul IV al Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Capitală şi va avea două spaţii expoziţionale, o mediatecă (bibliotecă şi spaţiu de proiecţie), o zonă destinată creaţiei şi atelierelor, precum şi un spaţiu pentru dezbateri.

O expoziţie permanentă de tezaur va cuprinde lucrări originale ilustrând istoria benzii desenate româneşti, iar patru expoziţii temporare vor fi dedicate lucrărilor contemporane.

Vor fi organizate, de asemenea, o serie de conferinţe consacrate imaginilor din zone paralele cu arta BD (caricatură, animaţie, ilustraţie de carte), dezbateri cu participarea unor autori şi editori, ateliere de creaţie, sesiuni de live drawing, lansări de carte, proiecţii de filme şi, nu în ultimul rând, concerte.

Deschiderea oficială va avea loc joi, începând de la ora 19.00, când vor fi vernisate trei expoziţii permanente: "Tezaur - Istoria benzii desenate româneşti", "Salonul Internaţional al Benzii Desenate din România", ce va reuni contribuţii ale unor mari autori străini care au fost în România de-a lungul timpului, şi "Cum se face o bandă desenată", potrivit unui comunicat de pe site-ul ICR.

În acelaşi cadru va avea loc vernisajul primei expoziţii din Galeria MBD - "Webcomics de Romania", iar de la ora 20.30, pe terasa muzeului vor evoula Cycler şi Sensor cu PisicaPătrată, în The Graphic Show. Intrarea la muzeu este liberă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite