Restricții majore de trafic în cartierul Doamna Ghica. Tramvaiul 21 nu mai circulă până în martie

0
Publicat:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți că traficul rutier pe Șoseaua Colentina, în intersecția cu strada Doamna Ghica, pe sensul de mers spre Obor, va fi blocat total pe partea carosabilă, începând de vineri, 11 noiembrie, până pe 10 ianuarie 2023, din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.

Restricții în trafic din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica / Foto: Facebook / Nicușor Dan
Restricții în trafic din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica / Foto: Facebook / Nicușor Dan

De asemenea, acesta a precizat că tramvaiul 21 nu va mai circula până pe 23 martie 2023 și vor fi introduse autobuze pentru preluarea călătorilor.

„Construcția Pasajului Doamna Ghica intră într-o nouă etapă: începând din data de 11 noiembrie se va monta porțiunea de pod care traversează intersecția, etapă pentru care se vor instaura o serie de restricții de trafic provizorii. Pentru porțiunea dinspre bd. Tei elementele metalice sunt deja în șantier și se estimează că într-o lună se vor monta până aproape de centrul intersecției. De vineri, provizoriu, tramvaiul 21 va fi înlocuit cu linia de autobuz 621, iar pe sensul către centrul orașului mașinile vor circula pe linia de tramvai”, a scris primarul Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan a anunțat că poliția locală din București, împreună cu polițiști locali din Sectorul 2, se vor afla în zonă pentru a fluidiza traficul.

„Se va circula numai pe ampriza liniilor de tramvai, pe trei benzi: una de dreapta spre Bulevardul Lacul Tei și două înainte spre Obor. Aceste restricții vor rămâne în vigoare până la începutul lunii ianuarie. Ulterior, se va lucra pe sensul celălalt, timp de aproximativ o lună. După ce tablierul va fi montat și sudat nu vor mai fi restricții de trafic. Totodată, am făcut toate plățile necesare și sper ca disconfortul bucureștenilor să fie cât mai mic ”, a explicat Nicușor Dan.

Restricțiile vor fi:

  • Blocarea totală a părții carosabile a Sos. Colentina sens spre Obor în intersecția cu Str. Doamna Ghica începând cu 11.11.2022, ora 04:00;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între Sos Colentina și intrarea pe rampa Petricani;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între intrarea pe rampă Petricani și Sos Colentina;
  • Întrerupere circulație tramvai pe Sos Colentina, pe ambele sensuri (valabil până pe 21.03.2023);
  • Asigurare trafic auto pe Sos Colentina sens spre Obor pe trei benzi: una de dreapta spre Bvd Lacul Tei și două înainte, spre Obor, pe ampriza liniilor de tramvai;
  • Utilizarea stației de tramvai ca stație comună a STB pentru autobuzele ce vor prelua traficul de călători;

Primarul general al Capitalei a anunțat și că Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat în vara anului viitor.

El a menţionat că se vor efectua lucrări în perioada iernii, dar nu şi pe timpul nopţii, având în vedere că şantierul produce mult zgomot. Se va lucra de luni până sâmbătă. El a adus în discuţie şi perspectiva montării liniei de tramvai pe pasaj, dar a subliniat că aceasta nu va fi instalată până nu va putea fi conectată cu restul reţelei.

Nicuşor Dan a precizat că realizarea pasajului a fost o "aventură", în condiţiile în care Primăria Capitalei nu avea bani pentru acest proiect, dar "a blocat" o intersecţie pentru lucrări. El a adăugat că la preluarea mandatului de edil a trebuit să facă demersuri pentru a scoate primăria din faliment şi a recâştiga încrederea investitorilor în instituţie, în condiţiile în care firmele nu se prezentau la licitaţie.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite