RATB își ia sistem de control în trafic pentru autobuze de 760.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiția va fi utilă pentru monitorizarea autobuzelor și troleibuzelor care vor fi controlate unde se află și în cât timp ajung în stații.

Conducerea Regiei Autonome de Transport București (RATB) susține că cei 760.000 de euro vor fi folosiți într-un sistem prin care circulaţia vehiculelor va fi îmbunătăţită şi adaptată condiţiilor de trafic actuale.

Sistemul este compus din echipamente de dirijare, dispecerizare şi monitorizare, precum şi din dispozitive de comunicaţie între personalul de bord şi dispeceri.

Astfel, cele 1.000 de autobuze Mercedes şi 100 de troleibuze pe care vor fi instalate echipamentele vor fi urmărite online în traseu şi vor fi dirijate în funcţie de condiţiile de trafic.

„Investiţia în acest sistem, în cuantum de 760.000 de euro, are un dublu impact: creşte calitatea transportului public, dar ne ajută să realizăm şi o economie substanțială. Investiţia va fi amortizată în mai puţin de un an, prin reducerea costurilor  aferente personalului de control”, a declarat Adrian Criţ, directorul general RATB.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite