Rata de infectare în Bucureşti a scăzut din nou şi a ajuns la 2,62 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata de infectare în Bucureşti scade din nou.
Rata de infectare în Bucureşti scade din nou.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 din Bucureşti continuă să scadă. Potrivit datelor de la DSP, azi este de 2, 62 la mie. Astfel, restaurantele şi sălile de spectacol din capitală ar urma să se deschidă de mâine.

La ora 11 a început o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de urgenţă, pentru a se dechide noile măsuri de relaxare.

Prefectul Alin Stoica a anunţat că CMBSU va decide redeschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în cazul în care trendul descent şe menţine, iar măsura va intra în vigoare de luni, ora 00.00.

„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat vineri la Digi 24 când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru decide măsuri de relaxare în Capitală.

Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care va fi interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite