Primul Muzeul al Culturii Romilor din România va fi în sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cultura şi tradiţiile romilor vor putea fi cunoscute prin intermediul primului muzeul de acest gen, din România
Cultura şi tradiţiile romilor vor putea fi cunoscute prin intermediul primului muzeul de acest gen, din România

În contextul comemeorării Dezrobirii Romilor, luni, la sediul Primăriei Sectorului 6, se va lansa în premieră conceptul Muzeului Culturii Romilor din România. Muzeul va fi un ansamblu dinamic de idei şi poveşti ilustrate prin obiecte, instalaţii şi oameni, prin care va fi generată o reală dezbatere pentru toate nivelurile de public.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai asociaţiilor romilor, dar şi autorităţi locale. Astfel, conceptul va fi dezbătut împreună cu viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, preşedintele Asociaţiei Romano ButiQ, Ciprian Necula, Nicoleta Biţu, director executiv la Romano ButiQ şi Gelu Duminică, director executiv al Asociaţiei „Agenţia Împreună”.

Iniţiativa prin care sunt puse bazele primului Muzeu al Culturii Romilor din România este a Asociaţiei Romano ButiQ şi a organizaţiei KCMC şi este sprijinită de autorităţile locale din sectorul 6 al Capitalei. Reprezentanţii Primăriei susţin că se simte nevoia înfiinţării unei astfel de instituţii plecând de la faptul că, de cele mai multe ori, atunci când se discută la nivel public despre etnia romă, cunoaşterea este înlocuită de prejudecăţi şi stereotipuri.

„Astfel, devine necesară existenţa unui Muzeu al Culturii Romilor de tip forum: nu doar o înşiruire de artefacte reprezentative, ci un ansamblu dinamic de idei şi poveşti ilustrate prin obiecte, instalaţii şi oameni, prin care va fi generată o reală dezbatere pentru toate nivelurile de public“, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Muzeul va fi amplasat pe un spaţiu oferit de către Primăria Sectorului 6 şi va fi construit de către KCMC, împreună cu Asociaţia Romano ButiQ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite