Primarul Sectorului 6 vrea să le acorde ajutor financiar copiilor şi familiilor din categorii sociale vulnerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupurile ţintă ale proiectului propus de primarul sectorului 6 sunt reprezentate de copii şi familii din categorii sociale vulnerabile.  FOTO Facebook
Grupurile ţintă ale proiectului propus de primarul sectorului 6 sunt reprezentate de copii şi familii din categorii sociale vulnerabile.  FOTO Facebook

Primarul Ciprian Ciucu şi-a propus să acorde sprijin financiar familiilor care nu au posibilitatea să le ofere copiilor îngrijirea corespunzătoare. Proiectul  de hotărâre pe această temă se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 6 din 15 aprilie. În anul 2021, vor fi organizate mai multe proiecte ce privesc copii si tinerii.

"Se aprobă derularea şi finanţarea în cuantum maxim de 300.000 lei din bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti în anul 2021 a proiectului 'Prestaţii financiare excepţionale pentru familii care nu au posibilitatea de a acorda copiilor îngrijirea corespunzătoare' desfăşurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6", prevede proiectul de hotărâre, conform Agerpres.

Durata proiectului este de 8 luni. Acesta prevede acordarea de bonuri valorice, în cuantum de maxim 400 lei/copil, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, haine, rechizite, produse de igienă şi de îngrijire pentru copii aflaţi în familii care, din cauza lipsei resurselor financiare, nu le pot asigura satisfacerea nevoilor de bază.

De asemenea, va fi acordat sprijin de maxim 4.000 de lei, o singură dată, familiilor cu copii care nu reuşesc să le asigure acestora condiţii adecvate de creştere şi dezvoltare.

Proiectul menţionează oferirea de suport de maxim 8.000 lei, o singură dată, familiilor care traversează o situaţie excepţională care pune în pericol sănătatea, integritatea, dezvoltarea copilului/copiilor.

Cel de-al patrulea obiectiv al proiectului este acordarea de bonuri valorice şi/sau bani, în cuantum de maxim 500 lei/caz pentru o perioadă de maxim 8 luni (suma totală alocată pentru un caz va fi în cuantum de maxim 4.000 de lei), femeilor gravide şi/sau mamelor/părinţilor care au în îngrijire copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani.

Un alt proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 6 prevede aprobarea derulării şi finanţării în cuantum maxim de 61.940 de lei din bugetul local al Sectorului 6 în anul 2021 a proiectului "Liga Tinerilor Sportivi, prin care vor fi organizate concursuri de fotbal, rugby şi şah”, la care vor participa 300 de copii şi tineri, beneficiari ai DGASPC Sector 6 şi ai ONG-urilor partenere.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite