Primarul Sectorului 3: „Locuitorii trebuie să ştie cum sunt folosiţi banii“. Primăria, sub lupa DNA şi ANI pentru nereguli în anveloparea blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Sorin Negoiţă, susţine că va informa bucureştenii de pe raza sectorului administrat de Primăria în fruntea căreia se află din vara lui 2012. În timp ce acesta spune că bucureştenii vor fi consultaţi în privinţa modului în care se investesc banii din bugetul local, mai multe anchete privind modul în care se contractează lucrările de anvelopare din Sectorul 3 sunt în derulare.

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a edilului sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, bucureştenii fiind invitaţi să se informeze pe site-ul special creat.

„Locuitorii Sectorului 3 au dreptul să ştie cum sunt folosiţi banii proveniţi din bugetul local. Pentru aceasta, am iniţiat un proces de informare publică. Orice cetăţean care doreşte să afle priorităţile Primăriei Sectorului 3 va avea acces la informaţii în cel mai scurt timp. Am făcut acest lucru nu doar pentru a respecta principiile transparenţei privind informarea cetăţenilor, ci şi pentru a oferi o bază de dezbatere asupra proiectelor sectorului 3“, scrie Robert Sorin Negoiţă.

Priorităţi pentru 2014: reabilitarea termică, modernizarea parcurilor şi after-school

Într-o informare făcută pe 10 februarie, primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, explică unde se vor duce banii de investiţii alocaţi din bugetul local pe anul acesta. Suma de bază va fi alocată, în continuare, reabilitării blocurilor din Sector. Totodată, potrivit sursei citate, parcurile Titan şi Alexandru Ioan Cuza vor fi modernizate, într-unul din ele fiind amenajată şi o parcare subterană. 

„Vom construi, în Parcul Titan, un amfiteatru pentru toţi iubitorii de spectacole din Sectorul 3, dar şi din celelalte sectoare. Parcul va fi dotat şi cu o parcare subterană. Totodată, vom amenaja în Parcul ”Alexandru Ioan Cuza” izvoarele de mare adâncime şi un sistem de înaltă calitate de distribuţie a apei. Malurile lacului din ambele parcuri vor fi decolmatate şi întărite“, explică primarul.

În ceea ce priveşte anveloparea blocurilor din Sectorul 3, aducem aminte că există mai multe controverse la adresa Primăriei Sectorului 3 administrată de Robert Sorin Negoiţă ce pornesc de la anchetele făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie şi Agenţia Naţională de Integritate.

Anvelopare cu mită la primăria lui Negoiţă

Mai exact, o ancheta a Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că oficiali din Primăria Sectorului 3 au cerut mită pentru atribuirea unor lucrări de reabilitare termică. Acuzaţiile pornesc de la trimiterea în judecată a lui George Navon, la sfârşitul anului trecut, după ce a cerut peste 200.000 de euro pentru a-şi folosi influenţa pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3, astfel încât să-i obţină unui administrator de firmă încredinţarea directă a unor lucrări de reabilitare termică.

Mai mult, în iunie 2013, Agenţia Naţională de Integritare a declanşat verificări la o firmă aparţinând familiei primarului Sectorului 3, care a lucrat la reabilitarea termică a unui bloc, din Capitală, lucrarea fiind finanţată exclusiv de Primăria Sectorului 3. Autorităţile au constat că societatea contractată de primărie, Pro Confort Windows, aparţinea suroriii lui Robert Negoiţă.

Mai puteţi citi:

DNA: Oficiali din Primăria Sectorului 3 au cerut mită pentru atribuirea unor lucrări de reabilitare termică

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a cerut peste 200.000 de euro pentru a-şi folosi influenţa pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3 (PS3), astfel încât să-i obţină unui administrator de firmă încredinţarea directă a unor lucrări de reabilitare termică, informează DNA.

UPDATE Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, anchetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru un posibil conflict de interese

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este anchetat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru un posibil conflict de interese semnalat de ziariştii de la Centrul de Investigaţii Media.
 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite