Primăria lui Negoiţă vrea turn de semnalizare de 137.000 de euro: „Este un reper la nivelul oraşului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Robert Negoiţă FOTO Arhivă
Primarul Robert Negoiţă FOTO Arhivă

Deşi a cerut “măsuri severe de raţionalizare” privind consumul de apă, energie termică şi gaze în şcoli, primăria sectorului 3 investeşte în ridicarea unui turn înalt de 30 de metri la intrarea în Bucureşti.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, continuă seria investiţiilor inutile şi îşi doreşte să construiască la intrarea în Bucureşti de pe Autostrada Soarelui un turn înalt de peste 30 de metri. Investiţia se ridică la 137.000 de euro, iar lucrările vor începe în scurtă vreme, deşi unii locuitori din zonă susţin că nu înţeleg necesitatea realizării unui asemenea turn.

Turnul de semnalizare, care va fi ridicat la intrarea în Bucureşti de pe Autostrada Soarelui, va avea o înălţime de 32,5 metri şi va fi alcătuit dintr-o structură metalică aşezată pe o fundaţie din beton armat, după cum se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali ai sectorului 3.
Tot în acest document se specifică faptul că valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 137.000 de euro, iar lucrările se vor încheia în trei luni de la demarare, fără a se preciza însă data la care va începe construcţia turnului. Concret, turnul va fi unul menit să marcheze intrarea în Bucureşti şi „să creeze un reper la nivelul oraşului“.

Cei care locuiesc în zonă susţin că nu înţeleg rolul turnului de semnalizare şi că investiţia ar fi una inutilă, în condiţiile în care se cere reducerea cheltuielilor din bugetul local în cadrul unităţilor de învăţământ din sector.

Apă şi căldură cu porţia

În timp ce se alocă bani pentru turnul de semnalizare, Direcţia de Învăţământ  din cadrul Primăriei Sectorului 3 îi îndeamnă pe directorii unităţilor de învăţământ din sector, printr-un document oficial trimis în urmă cu câteva săptămâni, să facă economie la consumul de energie şi de căldură.
Decizia de raţionalizare a fost transmisă de Primăria Sectorului 3 prin Direcţia de Învăţământ, Serviciul Administrare Unităţi de Învăţământ Sector 3, recomandându-se tuturor directorilor, directorilor adjuncţi, contabililor şi administratorilor reducerea cheltuielilor privind consumul de gaze naturale, apă şi energie termică, „adoptând imediat măsuri severe de raţionalizare“.

Printre măsurile specificate în document se numără interzicerea iluminatului sălilor de curs pe timpul zilei şi folosirea altor aparate electrice – altele decât cele utilizate în procesul de învăţământ. De asemenea, se precizează faptul că pe timpul nopţii nu poate fi iluminată mai mult de o încăpere pentru asigurarea pazei, în timp ce „consumul de gaze naturale de la centralele termice (acolo unde este cazul) se va raţionaliza pe timp friguros prin funcţionarea diverselor aparate în regim strict programat“.

În ceea ce priveşte consumul de apă, în document se precizează că apa caldă va fi furnizată doar în timpul activităţii şcolare, în vreme ce „apa rece de consum se va asigura numai prin consumatori speciali prevăzuţi (baterii, vase WC, pişoare etc) care vor fi revizuiţi în fiecare vacanţă de vară“.

“Să fim chibzuiţi”

În replică, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au declarat că a fost trimisă această circulară după ce s-a constatat că în mai multe unităţi de învăţământ se făcea risipă.

Robert Negoiţă, edilul sectorului 3, preciza la începutul lunii ianuarie că are nevoie de bani pentru a moderniza toate şcolile din sector, din acest motiv fiind nevoit să ia măsuri pentru a economisi bani. „Pentru ca toate acestea să ajungă în cât mai multe şcoli, avem nevoie de bani, deci să fim chibzuiţi când vine vorba de cheltuieli”, spunea primarul.

“I-am avertizat pe directorii mai multor şcoli, în repetate rânduri, să nu mai lase lumina aprinsă şi căldura pornită în şcoală inclusiv în vacanţă – aşa cum am constatat personal că se întâmplă, pentru că asta înseamnă risipă din bugetul local. În final, am fost nevoit să dau o circulară, care cuprinde câteva reguli de economisire. Dar nu m-am gândit nicio secundă că vreun profesor sau vreun director va înţelege să ţină copiii în frig sau pe întuneric“, încheia edilul.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/mai-multe-tiri-din-sectorul-lui-negoi" target="_blank">View the story "Mai multe ştiri din sectorul lui Negoiţă " on Storify</a>]

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite