Primăria Capitalei  vrea să reglementeze circulaţia trotinetelor electrice în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Primăria Capitalei a anunţat că va organiza, în perioada următoare, o serie de dezbateri în privinţa reglementării transportului cu trotinetele în oraş, cu scopul de a creşte siguranţa cetăţenilor. La dezbateri vor fi prezenţi reprezentanţi ai Poliţei Rutiere alături de specialişti în mobilitate urbană.

„Având în vedere preocuparea cetăţenilor dar şi anumite îngrijorări exprimate în spaţiul public privind circulaţia trotinetelor electrice, Primăria Capitalei va organiza o serie de dezbateri, alături de reprezentanţi ai autorităţii locale, ai Poliţiei Rutiere, ai ONG-urilor şi asociaţiilor care au ca domeniu mobilitatea, pentru elaborarea unui regulament care să faciliteze acest mod de deplasare prin oraş, punându-se în primul rând accent pe siguranţa cetăţenilor”, a transmis, vineri, Primăria Capitalei, informează mediafax.ro. 

În ultima perioadă, atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării, au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate persoane care foloseau trotinete.

De asemenea, în spaţiul public şi pe reţelele de socializare există mai multe controverse în ceea ce priveşte reglementarea acestui mijloc de transport, mai ales în ceea ce priveşte viteza de circulaţia a trotinetelor.
 

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri