Primăria Capitalei va putea primi bani prin programul de investiţii „Anghel Saligny”. Nicuşor Dan, replică pentru Firea: „Sper măcar să nu ne încurce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Nicuşor Dan a transmis că Primăria Capitalei şi primăriile de sector sunt eligibile pentru finanţare prin programul „Anghel Saligny”, după ce a primit confirmarea de la Ministerul Dezvoltării. Anunţul făcut de edil vine după ce, la începutul lunii noiembrie, Gabriela Firea susţinea că Primăria Generală nu va putea primi fonduri prin acest program de investiţii.

„Am primit confirmarea oficială de la Ministerul Dezvoltării că atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector sunt eligibile pentru Programul 'Anghel Saligny'”, a anunţat edilul Capitalei, precizănd că au fost votate în total 37 de proiecte propuse spre finanţare prin acest program, dintre care speră să fie acceptate cât mai multe. 

Nicuşor Dan a criticat-o cu această ocazie şi pe Gabriela Firea, fostul primar general, care în urmă cu mai puţin de două luni susţinea că Bucureştiul nu va putea primi bani prin „Anghel Saligny”. 

„Fostul primar Firea habar n-avea acum două luni că sunt posibile astfel de finanţări, dar s-a repezit imediat să critice demersurile PMB de a le obţine. Ea considera atunci că Primăria Capitalei 'nu se încadrează' şi că ar fi 'neeligibilă'. Dacă era încă primar general, probabil n-ar fi mişcat un deget pe acest subiect. Nu mă aştept deci ca ea să susţină în Guvern eforturile PMB de a obţine finanţare prin Anghel Saligny, dar sper măcar să nu ne încurce”, a conchis Nicuşor Dan. 

La începutul lunii noiembrie, Gabriela Firea a transmis, printr-un mesaj postat pe Facebook, că Primăria Generală a Capitalei nu va putea să beneficieze de fonduri prin programul de investiţii „Anghel Saligny” pentru că acestea se acordă pentru lucrări de apă, canalizare, poduri ş.a, fiind vorba de proiecte mai mici, precum proiectele de sector. Concret, Firea susţinea că Anghel Saligny nu finanţează lucrări de infrastructură mare, precum cele care ţin de Municipiul Bucureşti. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite