„Prima Evadare“, de ziua Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se dă startul la cel mai mare concurs de ciclism din Capitală.„Prima Evadare“ este competiţia care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România şi îşi propune să promoveze un stil de viaţă cât mai sănătos. Acest maraton este recomandat profesioniştilor, care sunt obişnuiţi cu trasee forestiere sau de câmp şi care fac faţă la efort.

Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară şi prin pădure, traseul având aproximativ 55 de kilometri, între Bucureşti şi Snagov. Porneşte de la Academia de Poliţie şi trece prin pădurea Băneasa, pădurea Tunari, Căciulaţi, palatul Ghica, pădurea Baloteşti şi pădurea Snagov. Linia de finish va fi la Complexul Astoria din Snagov, unde va avea loc şi premierea.

În plus, traseul va fi marcat pe întreaga distanţă, va avea 10 puncte de control, patru zone de alimentare şi va fi asistat de poliţie şi ambulanţe. „Suntem încrezători în succesul acestui maraton, deoarece până acum s-au înscris peste 1.200 de concurenţi“, a spus Daniel Sardan, unul dintre organizatorii concursului.

Pădurea nu este pentru grătare

Organizatorii doresc ca prin acest maraton să promoveze pădurile din nordul Capitalei într-un mod mai active. „Dorim să arătăm tuturor că lângă Bucureşti se poate face şi altceva în afară de grătare şi că sunt unele locuri mai frumoase decât te aştepţi“, a mai precizat Daniel Sardan.

Participanţii vor fi obligaţi să poarte cască de protecţie, iar organizatorii vor asigura, la punctele de alimentare, apă, glucoză, lămâie, batoane energizante şi sucuri. În timpul concursului, participanţii care aruncă ambalaje sau alte deşeuri pe jos, vor fi automat descalificaţi.

Cei mai buni ciclişti vor fi premiaţi cu bani, echipamente sportive şi abonamente la singura revistă de profil din ţară, iar la tombola de la sfârşit va fi oferită o bicicletă Trek 4400. Mai mult, concurenţii se pot întoarce în oraş cu autobuze puse la dispoziţie de către RATB şi Primăria Municipiului Bucureşti.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite