Podul cu palmieri din București, o creație semnată Robert Negoiță. Unde vor mai fi plantați copacii exotici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți palmieri au apărut pe unul dintre podurile construite de Primăria Sectorului 3, la ieșirea din București spre Autostrada Soarelui. Pasajul nu este încă dat în folosință. Primarul Robert Negoiță anunță că astfel de copaci exotici vor fi plantați și în Piața Unirii din Capitală.

FOTO: Facebook Octavian Danciu
FOTO: Facebook Octavian Danciu

Podul aflat în construcție este în continuarea celor două pasaje deja date în folosință, care supratraversează zona comercială aflată la intersecţia bulevardului Theodor Pallady cu strada Nicolae Teclu.

14 palmieri au fost deja amplasați pe podul neterminat din Sectorul 3. Palmieri au fost plantați și la Piața Unirii, iar primarul Negoiță s-a grăbit să anunțe acest lucru printr-un mesaj video pe pagina de Facebook.

„Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii vom avea palmieri. Avem deja. Iată că lucrează aici oamenii, colegii cu aceste plante minunate care ne plac atât de mult şi cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara ţării în zone mai exotice”, spune primarul Negoiță, în înregistrarea postată pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 3 a mai menționat că prețul unui palmier nu este mai mare de 1.000 de lei bucata.

De construcția podului se ocupă firma din subordinea Primăriei Sectorului 3 - Algorithm Construcții S3 și valoarea lucrărilor este de zece milioane de euro.

Lucrarea este subiectul unui dosar penal, din cauza materialelor folosite - grinzi crăpate și ruginite care ar fi fost lăsate în camp, neportejate înainte de a fi folosite, dar și din cauză că lucrările s-ar desfășura în afara ariei Sectorului 3, pentru ca zona respectivă ar face parte de fapt din teritoriul satului Cățelu care aparține de comuna Glina (o unitate administrativ-teritorială diferită de Sectorul 3).

"Avem nevoie de aceste lucrări de fluidizare a traficului pentru reducerea timpului petrecut în trafic şi mai ales pentru diminuarea poluării. Pasajele vor supratraversa zona comercială şi vor face extrem de facilă ieşirea şi intrarea din sector, mai ales vara când vom merge la mare", a declarat primarul Robert Negoiţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite