Robert Negoiță, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu: Ar fi autorizat, ilegal, construcția unui bloc

0
Publicat:

DNA anunță că Robert Negoiță este pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea unor avize pentru constuirea ilegală a unui bloc din centrul Bucureștiului.

Primarul Sectorului 3 este acuzat de abuz în serviciu. Foto: Inquam
Primarul Sectorului 3 este acuzat de abuz în serviciu. Foto: Inquam

"În perioada 2015-2021, suspectul Negoiță Robert Sorin, în calitatea menționată mai sus (n.r.primar), cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții (bloc) situate în zona centrală a municipiului București", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor Adevărul, este vorba despre un bloc construit pe strada Matei Basarab.

În dosar sunt cercetate și alte persoane, printre care doi arhitecți șefi și trei secretari ai Primăriei Sectorului 3. 

Percheziții la Primărie

În acest dosar, procurorii DNA au făcut percheziții, la data de 1 februarie, la sediul Primăriei Sectorului 3.

„În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a precizat atunci DNA.  

Ulterior, edilul a fost chemat la sediul Parchetului. 

„Se fac cercetări într-un dosar referitor la o autorizație de construire emisă în 2015 - dacă nu mă înșel. Le stăm la dispoziție cu declarații, cu documente, cu absolut tot pentru a se face lumină. Există niște sesizări. Este de datoria dumnealor să verifice dacă informațiile se confirmă. Și, atunci când se greșește, că nu suntem perfecți, cine greșește plătește", spunea edilul după audiere, potrivit Digi24.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri