Planurile de reamenajare a Căii Victoriei au fost aprobate: mai puţine maşini, mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei plănuieşte să diminueze capacitatea de circulaţie pentru maşini de pe Calea Victoriei şi să lărgească zona destinată pietonilor şi transportului alternativ. Directorul Direcţiei de Transporturi, Ion Dedu, spune că planurile au fost aprobate. Pe viitor, municipalitatea are în plan şi transformarea Pieţei Revoluţiei în zonă pietonală.

Una dintre măsurile pe care Primăria Capitalei le va lua pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic în zona centrală a Bucureştiului este reamenajarea Căii Victoriei, prin diminuarea capacităţii de circulaţie pentru autovehiculele personale.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Transporturi din Primăria Municipiului Bucureşti, Ion Dedu, planurile de circulaţie pentru Calea Victoriei au fost aprobate. Prin urmare, pe o mare porţiune din Calea Victoriei vor rămâne doar două benzi de circulaţie, restul spaţiului recuperat fiind transformat în piste de biciclete şi în spaţii pietonale. „Doar în intersecţiile în care avem nevoie de mărirea capacităţii pentru viraje stânga-dreapta vor exista trei-patru benzi“, explică Ion Dedu.

image

Vor exista două piste de biciclete, câte una pentru fiecare sens şi vor fi amplasate pe aceeaşi parte a carosabilului, între carosabil şi trotuar. „Zonele pietonale, trotuarele, vor deservi la desfăşurarea unor activităţi comerciale specifice unei zone istorice – vorbim despre cea mai veche stradă din Bucureşti“, spune directorul Direcţiei de Transporturi. 

Lucările ar începe anul viitor

Lucrările la acest proiect vor începe la începutul anului viitor, după ce va fi dată în funcţiune diametrala Nord-Sud, estimează Ion Dedu. Potrivit unui studiu pentru ameliorarea traficului în Bucureşti, prezentat de Comisia de Urbanism a Primăriei, punerea în funcţiune a axei Buzeşti-Berzei va micşora ponderea fluxului de tranzit pe Calea Victoriei de la 27% la 5%.

image

Transformarea Pieţei Revoluţiei în în zonă pietonală, în plan

De asemenea, Ion Dedu a declarat pentru adevarul.ro că Primăria Capitalei are în plan şi transformarea Pieţei Constituţiei în zonă pietonală.

„Vom reanaliza situaţia traficului după ce vom îngusta Calea Victoriei şi vom deschide Bulevardul Uranus, vom vedea care sunt consecinţele şi ne gândim foarte serios să transformăm toată Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Palatului în zonă pietonală. Întreaga zonă trebuie regândită din punct de vedere urbanistic, am vorbit deja cu arhitectul-şef şi se va ocupa el de acest aspect, iar noi ne vom ocupa de problema traficului.  Vrem să punem cât mai mult în valoare acea zonă astfel încât să devină zona zero a Bucureştiului, pentru că este una din cele mai frumoase“, a explicat Dedu. De asemenea, el a mai precizat că la începutul anului 2014 vor avea datele necesare pentru a lua o asemenea decizie.

Pe aceeaşi temă:

Sorin Oprescu, despre pistele pentru biciclete: „Au fost făcute în grabă, recunosc că nu sunt după standarde europene“

Al cui e oraşul?

Hai cu fleica pe Calea Victoriei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite