Piedone îi cere lui Oprescu să asfalteze gropile din sectorul 4: E clar, gropile de pe marile artere de circulaţie sunt moştenite din sezoanele anterioare

0
0
În Bucureşti, gropile sunt o reală problemă pentru şoferi FOTO Arhivă
În Bucureşti, gropile sunt o reală problemă pentru şoferi FOTO Arhivă

Primarul sectorului 4, Cristian Piedone, îi cere lui Sorin Oprescu să astupe gropile apărute pe marile bulevarde din sector, după ce inspectorii Direcţiei Investiţii din cadrul primăriei de sector au realizat o inventariere a tuturor gropilor existente în covoarele asfaltice din această zonă.

Demersul Autorităţii Locale Sector 4 a vizat atât străzile secundare pe care le are în administrare, cât şi marile artere de circulaţie, care sunt în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti. Au fost întocmite documentaţii pentru fiecare zonă în parte, conţinând fotografii şi date de identificare, astfel încât, respectivele gropi să poată fi localizate cu uşurinţă.

Referitor la gropile existente pe străzile aflate în administrarea Primăriei Sector 4, se va trece, în etape, la refacerea infrastructurii rutiere. În cazul celor identificate pe marile artere de circulaţie, întreaga documentaţie a fost depusă la registratura Primăriei Municipiului Bucureşti, instituţie responsabilă cu reabilitarea asfaltului de pe marile bulevarde ale oraşului.

„Nu toţi cetăţenii cunosc faptul că noi, ca primărie de sector, nu avem în administrare marile artere de circulaţie, ci doar străzile secundare. De aceea, ei ni se adresează, solicitând refacerea sistemului rutier acolo unde noi nu avem competenţe. Este pentru cel de-al treilea an consecutiv în care, deşi nu avem în atribuţii, realizăm inventarierea gropilor de pe marile artere de circulaţie şi transmitem documentaţiile specifice către Primăria Municipiului Bucureşti.

Totuşi, bulevardele au rămas la fel de pline de gropi, în tot acest răstimp fiind doar plombate, deşi starea deplorabilă în care se află necesită categoric refacerea întregului covor asfaltic. În condiţiile în care nu a fost o iarnă bogată în precipitaţii, care să deterioreze starea carosabilului, este clar că gropile pe care le regăsim în prezent pe marile artere de circulaţie sunt moştenite din sezoanele anterioare. Aşadar, nu s-a intervenit în toţi aceşti ani, după cum nu s-a intervenit nici în cazul staţiilor RATB sau al modului în care se prezintă liniile de tramvai, unde, din nou nu avem competenţe ca primărie de sector, însă nici nu putem sta cu mâinile în sân.

Continuăm să semnalăm toate aceste nereguli, în numele locuitorilor Sectorului 4, văduvit în ultimii ani de investiţii în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Mi-aş permite să reamintesc municipalităţii că şi Sectorul 4 face parte din Capitală şi că investiţiile decise la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti nu trebuie să vizeze numai zonele centrale, intens tranzitate de maşini cu girofar”, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Gropile din Sectorul 6 al Capitalei, vopsite cu chipul primarului. De ce a fost pictat Rareş Mănescu în jurul găurilor din asfalt

Mai multe - București

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite