Pictura cu Sfântul Gheorghe va fi modificată. Susţinătorii desenului organizează un protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva zile, pe o clădire din centrul Bucureştiului a apărut o pictură care a stârnit un adevărat scandal. În timp ce reprezentanţii Bisericii susţin că pictura nu ar fi potrivită, cei care au realizat-o nu înţeleg nemulţumirile feţelor bisericeşti.

Recent, pe o clădire situată în Piaţa Sfântul Gheorghe a apărut o pictură care i-a pus pe jar pe unii credincioşi: desenul redă o reinterpretare a luptei duse de Sfântul Gheorghe cu un balaur. „Noi nu am mers la primărie să luăm autorizaţie, am avut doar acordul proprietarilor clădirii. Cei de la biserică s-au dus şi au cerut să ştergerea desenului“, a precizat Irlo Doidoi. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că pictura va fi modificată până luni, 11 mai, aşa cum au cerut autorităţile.

În semn de protest, mai mulţi oameni s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au anunţat că protestează pentru ca Sfântul Gheorghe să rămână pe peretele imobilului aşa cum a fost desenat. „Trei artişti români (Irlo, Obie Platon şi Kero) au realizat, la invitaţia Interesting Times Bureau, o pictură murală în Piaţa Sf. Gheorghe din Bucureşti. Pictura e o interpretare liberă a imaginii Sfântului Gheorghe, în luptă cu balaurul.

La scurt timp după terminarea picturii, care a necesitat multă muncă susţinută, parohia din apropiere a invocat revolta credincioşilor din zonă şi a făcut presiuni pentru refacerea lucrării“, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului. Organizatorii protestului au spus că vor anunţa ora şi locul protestului curând, în funcţie de condiţiile meteo.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite