Sute de bucuresteni au rămas fără gaze. Care este cauza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri după-amiază, Distrigaz Sud Reţele a sistat furnizarea de gaze naturale pentru locuitorii mai multor străzi din Sectorul 3 din Bucureşti, fiind afectaţi peste 250 de consumatori casnici şi non-casnici.

Alimentarea cu gaze a fost întreruptă temporar. Foto arhivă
Alimentarea cu gaze a fost întreruptă temporar. Foto arhivă

Din cauza unei avarii care a apărut la o conductă din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Sud Reţele a anunţat miercuri că, începând cu ora 16.40, se impune sistarea temporară a alimentării cu gaze pe anumite străzi din Sectorul 3 al municipiului Bucureşti şi din judeţul Ilfov.

„O companie terţă, ce executa lucrări de săpătură mecanizată pe strada Drumul între Tarlale, din Sectorul 3 al municipiului Bucureşti, a produs o avarie la o conductă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. Ca urmare a acestui incident, pentru a pune consumatorii în siguranţă, Distrigaz Sud Reţele a sistat alimentarea cu gaze naturale în zona respectivă astăzi, 12 iunie 2024, începând cu ora 16:40”, a transmis, miercuri, Distrigaz Sud Reţele.

Compania de distribuţie gaze naturale a declarat că, din cauza acestei intervenţii neplanificate, au rămas fără gaze 267 de clienţi casnici şi non-casnici,  pe străzile Gara Căţelu, Gării Căţelu, Gura Badicului, Între Tartalele şi Peleş din sectorul 3 al municipiului Bucureşti, Drumul între Tarlale din localitatea Cernica şi străzile Între Tarlale şi Oxigenului din localitatea Cernica, judeţul Ilfov.

Echipele de intervenţie ale Distrigaz Sud Reţele lucrează la faţa locului pentru remedierea avariei şi se estimează că în jurul orei 20 va fi posibilă reluarea alimentării cu gaze naturale a clienţilor afectaţi.

De asemenea, reprezentanţi companiei le recomandă ca, după reluarea alimentării, în cazul în care simt miros de gaze să contacteze serviciul de intervenţie.

„După reluarea alimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugaţi să apeleze Centrul de Apeluri şi Depanaj Urgenţe Gaze la numerele de telefon: 021 9281, 031 9031 sau 0800 877 778, să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale”, a mai transmis compania.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite