Percheziţii în Bucureşti într-un dosar de delapidare. O casieră de la Academia Română ar fi furat din contul instituţiei 3,1 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Două percheziţii au avut loc joi dimineaţă în Bucureşti, urmând ca două persoane să fie reţinute, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare. O persoană, in calitate de casier, din cadrul "Academiei Române"  ar fi sustras din casieria instituţiei suma de 3.1 milioane de lei, reuşind să înregistreze fictiv aceste păţi ca indemnizaţii de merit date unor persoane decedate.

 „Astăzi, 04 martie 2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 2 mandate de  percheziţie domiciliară şi 2 mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare”, anunţă Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada  2004- 2020, o persoană , in calitate de casier, in cadrul "Academiei Române" ar fi însuşit din casieria instituţiei suma de 3.100.000 lei, sumă justificată contabil în  plaţi fictive către persoane decedate, cu destinaţia indemnizaţie de merit. 

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice a Sectorului 1 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite