Parteneriat public privat între Primărie şi Carmen Adamescu pentru o parcare subterană pe Lascăr Catargiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei vrea să construiască un parcaj  automat, subteran, de 32 de locuri, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, în faţa hotelului Minerva. Acum, piaţa publică din faţa hotelului este ocupată de maşini. După construirea parcajului, autovehiculele vor fi mutate în subteran, iar în piaţa va fi amplasată statuia lui Henri Coandă şi o fântână arteziană.

Investiţia se va realiza în parteneriat public - privat, o parte dintre locurile de parcare urmând a fi folosite de investitorul privat. Partenerul Primăriei Capitalei: firma soţiei omului de afaceri Dan Grigore Adamescu.

"Subsolul pieţei va cuprinde un parcaj subteran pe două niveluri pentru 36 automobile. Accesul în acest parcaj se va face cu platforma închisă cu sticla asigurând transparenţa pentru o bună vizibilitate a statuii şi a clădirilor. Prin eliminarea parcării improvizate se va crea un loc în care, pe o suprafaţă de 650 metri pătraţi, se va amplasa statuia lui Henri Coandă având în fundal o fântână şi un spaţiu verde de aproximativ 200 metri pătraţi, mobilier urban, amenajare pavimente, iluminat public şi ambiental", se arată în proiectul pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei.

Arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a declarat pentru HotNews.ro că parcajul se va face în parteneriat public - privat. "Primăria pune la dispoziţie terenul, iar investitorul va veni cu banii. O parte din parcaj va fi folosită de Hotelul Minerva, au nevoie de locuri de parcare. Restul locurilor de parcare vor fi folosite de cetaăţeni. Cred că este o idee foarte bună să se facă parcare acolo. Deocamdată nu am calculat cât va costa proiectul parcării", a explicat Pătraşcu.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Primăriei Capitalei, partenerul municipalităţii pentru acest proiect este firma PALL D’OR CON SA. Firma are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Acţionari la această companie sunt Tycon Finance Corporation (96%) şi Carmen Adamescu (4%). Firma Tycoon Finance Corporation are ca acţionari pe: Carmen Adamescu (30%), Rani Palade - fiul său (30%) şi Costache Palade (40%).

Carmen Adamescu este preşedinta consiliului de administratie al Unirea Shopping Center Bucureşti şi soţia omului de afaceri Dan Grigore Adamescu. Acesta se află pe locul  patru în Topul "Forbes 500 Miliardari", având o avere estimată la 900 – 950 milioane de euro. Business: centre comerciale, asigurări, hoteluri, mass-media. Companii: Astra Asigurari, Unirea Shopping Center, Academia Caţavencu şi cotidianul România Liberă.

Proiectul a primit deja avizul de urbanism de la Primăria Capitalei încă de la jumătatea lunii februarie. Pentrui a putea fi pus în aplicare, mai e nevoie şi de avizul Ministerul Culturii deoarece se află într-o zonă protejată

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite