Oprescu pregăteşte o sală de concerte lângă Biblioteca Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu a participat la conferinţa de anunţare a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio "RadiRo". FOTO PMB
Sorin Oprescu a participat la conferinţa de anunţare a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio "RadiRo". FOTO PMB

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că a văzut studiul de fezabilitate şi desenele făcute pentru construirea unei săli polivalente pe Bulevardul Basarabiei, în zona Parcului "Lia Manoliu", pe care în perioada următoare urmează să le supună dezbaterii publice. De asemenea, edilul-şef a anunţat că au fost demarate lucrările pentru construirea unei săli de concerte lângă Biblioteca Naţională.

Sorin Oprescu a spus, joi, că are în plan şi construcţia unei săli polivalente pe Bulevardul Basarabiei, în zona Parcului "Lia Manoliu", potrivit Mediafax.

"Astăzi de dimineaţă (joi-n.r.) am văzut studiul de fezabilitate făcut, desenele şi zilele viitoare am să vi le arăt şi dumneavoastră, pentru că le pun în dezbatere publică", a mai spus primarul Oprescu, la conferinţa de presă de anunţare a primei ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio "RadiRo", care va avea loc la Bucureşti, între 23 şi 29 septembrie.

Pe 12 septembrie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost invitat la şedinţa Guvernului pentru discuţii, printre subiectele abordate fiind şi începerea lucrărilor la sala polivalentă.

Tot joi, primarul general al Capitalei a declarat că a demarat proiectul de construcţie a unei săli de concerte moderne, pe esplanada de lângă noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României, care să poată fi folosită la viitoarele ediţii ale Festivalului "George Enescu".

Sorin Oprescu a susţinut că proiectul a fost deja demarat, precizând că "merită şi Bucureştiul o sală de genul acesta". "O să o fac pe esplanadă. Parcul rămâne parc, parcările rămân parcări, căprioarele rămân căprioare, dar apare şi sala asta", a glumit Oprescu, subliniind că a observat că bucureştenilor le plac evenimentele muzicale şi Ateneul Român a devenit neîncăpător.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite