Octavian Berceanu: Fumul de la Glina e de 4.500 de ori mai toxic decât cel provenit de la arderea lemnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ISUBIF
Foto: ISUBIF

Fostul comisar general al Gărzii de Mediu Otavian Berceanu afirmă, miercuri seară, că la Glina ard interioarele maşinilor dezmembrate, iar fumul e de 4.500 de ori mai toxic decât cel provenit de la arderea lemnului. ”Urmează un aer de război peste Bucureşti”, afirmă Berceanu, precizând că în fiecare zi intră în ţară 1.000 de maşini second hand.

”Ard interioarele maşinilor dezmembrate, în Glina, fumul e de 4500 de ori mai toxic decât cel provenit de la arderea lemnului. Urmează un aer de război peste Bucureşti.  În fiecare zi intră în ţară 1000 de maşini SH. Rablele existente sunt dezmembrate cu sutele zilnic şi nu există o industrie care să facă ceva cu aceste interioare. Cele mai multe sunt incinerate, îngropate sau aruncate pe câmpuri”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Octavian Berceanu. 

Potrivit acestuia, Ministerul Mediului ”vine cu programe adresate dealer-ilor auto, pentru că acolo merg banii din "Rabla", dar cu niciun program care să se ocupe din zecile de mii de tone de deşeuri provenite din dezmembrări, care zac aiurea sau ne otrăvesc apele sau aerul”. 

”Nu există absolut nicio trasabilitate a interioarelor auto provenite din dezmembrări. Zeci de milioane de euro făcuţi la negru ajung la structurile de crimă organizată, la politicienii cu functii şi la primarii care închid ochii”, a mai scris fostul comisar şef. 

Intervenţia pentru stingerea incendiului de la REMAT Glina continuă. 

Autorităţile de mediu au anunţat că nu există depăşiri ale limitelor maxime ale poluatorilor în urma incendiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite