Oamenii străzii ajutaţi de primării. Vezi unde sunt adăposturile care pot salva vieţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele acestea, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului numărul persoanelor care solicită ajutor din partea autorităţilor a crescut simţitor.

Autorităţile se aşteaptă ca numărul oamenilor fără adăpost să crească în urmatoarele zile, odată cu accentuarea frigului.

Primăriile de sector pun la dispoziţia oamenilor străzii adăposturi de noapte în care aceştia pot primi gratuit atât cazare pe timpul nopţii, cât şi mâncare caldă, duşuri şi asistenţă medicală de specialitate.


În prezent, Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS) din Bucureşti pune la dispoziţie opt adăposturi sociale cu o capacitate totală de 268 locuri de cazare, locuri care pot fi suplimentate cu încă 100 în situaţii speciale cu ajutorul Policlinicii Sociale din Bucureşti.


Conform Directoarei DGAS, Cosmina Simiean, în ultimele două zile, cererile pentru cazare temporară au crescut cu aproximativ 50%, 76 de persoane fără adăpost solicitând ajutorul din partea autorităţilor. Dintre aceştia 10 au decis să ramână până când vremea se va mai incălzi.


Poliţia Locală, împreună cu echipele mobile ale Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială dar şi echipaje SMURD vin în ajutorul persoanelor fără un acoperiş deasupra capului în aceste zile, în care temperaturile sunt aşteptate să coboare până la -16 grade. Aceştia încearcă să îi convingă pe cei nevoiaşi să se lase conduşi către adăposturile de noapte sau către spitale pentru a beneficia de tratamentul corespunzator fiecarui caz.

De cele mai multe ori însă, oamenii străzii refuză ajutorul autorităţilor, preferând să îşi gasească singuri adăposturi temporare improvizate, aşa încât tot ce pot face echipele este să îi ajute cu pături sau saci de dormit şi o cană de ceai cald.Iată adăposturile din Bucureşti

Iată adăposturile din Bucureşti:

În Sectorul 1 oamenii fară casă se pot adaposti temporar în Centrul de Urgenţă pentru Persoane Fără Adăpost, situat în Şoseaua Odăi nr. 3-5, care are o capacitate de 60 de persoane, cu posibilitatea de amenajare a încă 40 de locuri.

Sectorul 2 pune la dispoziţie un numar de 54 locuri pentru adulţi (18 locuri pentru femei şi 36 pentru bărbaţi) in Adăpostul Social de Urgenţă pentru Persoane Adulte, cu Sediul în şoseaua Pantelimon nr. 500, si încă 18 locuri destinate copiilor străzii in Adăpostul pentru Copii Străzii „Dănilă Prepeleac", cu sediul în str. Maşina cu Pâine nr. 41

În Sectorul 3 este deschis Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost, situat în bulevardul. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14, cu o capacitate de cazare de 80 de locuri, numărul putând fi suplimentat cu încă 60 de locuri in situatii speciale.

Sectorul 4 dispune de cele mai puţine locuri de adăpost pentru oamenii strazii cu o capacitate de maxim 10 locuri in Complexul Social Sf. Luca.

În Sectorul 5, persoanele fără locuinţă pot merge la Adăpostul de zi şi noapte pentru copiii străzii, situat în Prelungirea Ferentari 72-74 cu o capacitate de cazare de 20 de persoane şi Centrul Maternal Sfânta Maria, situat pe strada Trompetului, nr. 117, cu o capacitate de zece locuri.

În Sectorul 6 poate fi utilizat Adăpostul de Noapte situat în Aleea Ţibleş nr. 64, cu o capacitate de 16 locuri.

Prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei, afirmă că sistemul bucureştean de proţectie al oamenilor care nu au o locuinţă poate fi mult îmbunătăţit. În prezent, edilul se declară nemulţumit de atitudinea rece a câtorva dintre adăposturile de noapte care refuză să îi primească pe oamenii străzii aduşi de SMURD sau SABIF. Echipele de intervenţie sunt obligate astfel, să îi transporte pe aceştia la unităţi de primiri urgenţe din lipsă de soluţii, aglomerând unităţile respective.

„Oamenii amârâţi vin la adăpost şi, din câte am înţeles, numai cei cu adresa din buletin în Sectorul 1 sunt primiţi în centrele din zona administrată de primarul Andrei Chiliman. Dar din cauză că cei mai mulţi nu au deloc buletin, oamenii sunt plimbaţi de ambulanţele SMURD pentru a li se găsi un adăpost. Primăria Sectorului 1 ar trebui să acorde mai multă atenţie acestor probleme pentru a eficientiza efortul serviciilor sociale" a declarat nemulţumit prefectul Capitalei pentru bucuresti.adevarul.ro.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite