O bandă de hoți care furau mașini cu sisteme de bruiaj, prinși în flagrant pe o stradă din București

0
Publicat:

Trei bărbați au fost reținuți, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce, cu ajutorul unor dispozitive electronice, au au folosit un dispozitiv de bruiere a sistemelor de închidere centralizată a autoturismelor pentru a le fura.

Flagrant al oamenilor legii
Flagrant al oamenilor legii

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani, foloseau o metodă puțin mai neobișnuită și necunoscută de către șoferi. Practic, în momentul în care oamenii ajungeau în locul în care doreau să-și parcheze autoturismul, aceștia alegeau locul respectiv și opreau motorul.

În momentul în care încercau să închidă ușa, aceasta nu se închidea, pentru că hoții, spun polițiștii, foloseau un dispozitiv de bruiaj. Practic, portiera rămânea deschisă, astfel încât hoții puteau să intre în autoturism și să caute bani sau obiecte de valoare.

„Vineri, 10 mai 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigații Criminale Sector 3, au prins în flagrant și ulterior reținut trei bărbați, față de care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. Din datele și probele administrate în cauză de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sector 3, în perioada ianuarie – mai 2024, a rezultat presupunerea rezonabilă că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani, ar fi avut preocupări de natură infracțională, pe linia furturilor din autoturisme, atât în municipiul București, cât și în orașele Giurgiu, Focșani, Ploiești, Târgoviște, Călărași și Slobozia”, anunță Poliția Capitalei.

Bărbații au fost imobilizați și conduși la sediul Serviciului de Investigații Criminale Sector 3 pentru audieri, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra bărbaților au fost identificate dispozitive electronice ce ar fi putut fi folosite la comiterea faptei.

„În urma investigațiilor efectuate s-a reținut în sarcina bănuiților săvârșirea altor două fapte similare comise anterior. La data de 1 aprilie 2024, doi dintre bănuiți s-ar fi deplasat în mun. Giurgiu, unde ar fi pătruns în interiorul unui autoturism, însă fără a găsi bunuri ce puteau fi sustrase. La data de 18 decembrie 2023, cei trei bărbați ar fi urmărit persoana vătămată, angajată în cadrul unei societăți comerciale, care la aceeași dată a încasat de la mai multe case de pariuri diferite sume de bani, iar în momentul în care victima a parcat autoturismul, folosindu-se de un dispozitiv electronic pentru a afecta semnalul telecomenzii aferente sistemului de asigurare, bănuiții ar fi pătruns în interiorul autovehiculului, de unde ar fi sustras suma de aproximativ 203.000 de lei”, se menționează în comunicat.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite