Nicuşor Dan, evacuat cu ajutorul forţelor de ordine de la şedinţa Consiliului General al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Nicuşor Dan a fost dat afară, miercuri, de la şedinţa Consiliului General al Capitalei, după ce a vrut să ia cuvântul pentru a-şi expune punctul de vedere legat de transmiterea în administrarea Administraţiei Străzilor Sector 1 şi a RATB a străpungerii Buzeşti - Berzei.

Nicuşor Dan a fost acuzat de către Orlando Culea, preşedintele şedinţei, că nu a respectat regulamentul Consilului General al Municipiului Bucureşti şi i-a transmis că nu i se va permite să ia cuvântul. Cum Nicuşor Dan a insistat, preşedintele şedinţei a cerut intervenţia agenţilor de pază pentru a-l evacua din sală pe deputatul USR.

Ulterior, Nicuşor Dan a declarat că intenţionează să depună o plângere penală împotriva lui Orlando Culea, întrucât legea îi permite să participe la şedinţele Primăriei, dar şi să ia cuvântul, în calitate de deputat.

"Ei au spus că am tulburat probabil, aşa au interpretat dumnealor, mersul şedinţei, am luat cuvântul fără ca preşedintele să-mi dea cuvântul. Eu m-am prevalat de dreptul pe care legea mi-l permite, articolul 52 din Legea administraţiei publice locale".

El a afirmat că legislaţia prevede că deputaţii şi senatorii au dreptul să participe la şedinţele de consiliu.

"Există un articol din Legea administraţiei publice locale care spune că deputaţii şi senatorii au dreptul să participe la şedinţele de consiliu local, judeţean sau general şi să ia cuvântul când doresc. Am făcut o cerere acum două zile, am depus-o la registratură, am venit să iau cuvântul aşa cum legea îmi permite. Preşedintele de şedinţă spune că regulamentul CGMB, ROF-ul, este mai important decât legea, ceea ce e o aberaţie juridică (...) venisem să vorbesc despre proiectul Berzei-Buzeşti", a spus Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite