Negoiţă, despre parcurile din sector: ”Lacurile au fost decolmatate. Vom avea vaporaşe”. Ce se întâmplă cu cele 12 hectare din parcul IOR retrocedate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi la Casa Artelor din zona Bulevardul Basarabia, bilanţul de activitate pe ultimul an. Printre altele, edilul a vorbit despre cele două mari parcuri din sector, Titan şi fostul IOR, Alexandru Ioan Cuza.

Astfel, potrivit Primăriei Sectorului 3, peste 7,5 hectare de teren din Parcul Titan şi din Parcul Alexandru Ioan Cuza au fost reabilitate, peste 2.750 de tone de deşeuri vegetale, menajere şi de construcţii fiind colectate şi transportate. Mai mult decât atât, au început lucrările din ambele lacuri din parc, fiind efectuate decolmatări şi fiind amenajate malurie.

De asemenea, în parcul Alexandru Ioan Cuza au fost montate 53 de bărci pentru pescari şi a fost recondiţionat podul de acces pe Insula Pescarilor. Totodată, au fost amenajate trei zone cu aparate de fitness.
Vaporaşe, în parcurile din Sectorul 3

În urma unei iniţiative private susţinute de primărie a fost amenajat debarcaderul şi au fost achiziţionate bărci şi hidrobiciclete. Mai mult decât atât, edilul sectorului a declarat în timpul conferinţei de presă susţinute marţi că autoritatea locală intenţionează să aducă şi vaporaşe, pe modelul similar celor din Herăstrău.

Cele 12 hectare din parcul IOR, retrocedate de PMB, rămân spaţiu verde

Aducem aminte că, în urmă cu câteva luni, parcul Alexandru Ioan Cuza a devenit un subiect fierbinte pentru majoritatea opiniei publice bucureştene şi asta pentru că Primăria Sectorului 3 a decis amplasarea unor pancarte pe zona neamenajată a parcului, care anunţau că 12 hectare din întreaga suprafaţă a parcului au fost retrocedate de Primăria Capitalei (PMB).

Reacţia administraţiei locale a venit în urma mai multor sesizări făcute de cetăţenii de pe raza sectorului care denunţau neglijenţa prin care un sfert din parc a devenit un adevărat focar de infecţie.

Întrebat de reporterii Adevărul ce se va întâmpla cu cele 12 hectare şi cu pericolul ca ele să dispară din raza parcului, primarul Negoiţă a spus că nu există nicio posibilitate juridică prin care Primăria în fruntea căreia se află să fac ceva. ”Eu nu am nicio implicare cu acea retrocedare. Cele 12 hectare vor rămâne spaţiu verde”, a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru adevarul.ro.

Pe aceeaşi temă:

FOTO „Titanii” au luat atitudine: s-au înarmat cu saci şi au ecologizat zona retrocedată din parcul IOR din Capitală

Un sfert din parcul IOR, retrocedat de Adriean Videanu. Primăria Sectorului 3 dă vina pe Primăria Capitalei pentru o decizie luată în 2005

FOTOGALERIE Protest în IOR: locuitorii nu vor ca zona de parc retrocedată să fie transformată în şantier

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite