Munți de gunoaie într-un apartament din București. Proprietara a fost prinsă îngropând cadavrele unor animale de companie

0
Publicat:

Locatarii unui bloc din cartierul Militari din București au chemat poliția după ce au văzut o femeie îngropând ceva în curtea blocului. Sosiți la fața locului, polițiștii au descoperit rămășițele unor câini, astfel că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere fără drept a animalelor.

Munți de gunoaie în apartamentul femeii FOTO DGPMB
Munți de gunoaie în apartamentul femeii FOTO DGPMB

Și mai grav de atât, în apartamentul femeii au descoperit alți patru câini subnutriți, dar și munți de gunoaie.

A fost văzută când săpa această groapă, a fost văzută când număra dacă au loc cei patru câini. Am întrebat-o ce se întâmplă acolo, a zis că nu este treaba noastră, a fugit”, spune Mihaela Cocoș, președintele asociației de proprietari.

Vecinii femeii spun că ororile puteau fi prevenite, dacă autoritățile răspundeau la nenumăratele plângeri pe care le-au făcut către primărie sau poliția locală, pentru mirosul greu care venea din apartamentul ei.

Ea îi lua de pe stradă, vezi doamne că îi era milă, și eu, de la etajul meu, că stau pe spate, de la etajul 6, auzeam câinii cum urlau. Toată ziua stau ușile de la bloc deschise. Am o vârstă și nu am văzut așa ceva de când sunt eu”, spune o vecină a femeii.

Poliția Animalelor a intervenit

Cazul a fost preluat de Poliția Animalelor, care a percheziționat apartamentul. Când au deschis ușa, anchetatorii au avut un șoc. Mormanele de gunoaie ajungeau în apartamentul cu trei camere, până la tavan. Așa că, în ajutor, au fost chemate echipajele de la salubritate.

Când au reușit să facă puțin loc, polițiștii au găsit în apartament cei patru câini neîngrijiți slăbiți. Animalele au fost ridicate de acolo și duse într-un adăpost.

S-a început urmărirea penală cu privire la uciderea cu intenție fără drept a animalelor. Au fost emise patru ordine de plasare”, a precizat pentru Pro TV comisarul-șef Ramona Alexandru, șef serviciu Protecția Animalelor din cadrul DGPMB.

Ca să se asigure că femeia nu ascunde și alte animale, polițiștii și angajații de la Salubritate au căutat toată noaptea prin obiectele adunate de femeie de-a lungul anilor, în casă.

Peste cinci remorci de gunoaie, scoase din casă

După 24 de ore, angajații de la Salubritate încă scoteau gunoaie din casa femeii, umplând deja cinci remorci. Ei au fost constant împiedicați de femeia care voia să păstreze gunoaiele.

Psihologii spun că femeia ar putea fi ajutată. „În psihologie se numește tulburare de tezaurizare, adică persoana respectivă strânge din ce în ce mai multe lucruri sau animale. Persoanele respective nu își doresc să maltrateze animalele, dar prin această acumulare constantă de obiecte sau animale, nu mai au timp să se îngrijească de igiena lor sau mâncare, și animalele suferă sau pot chiar muri”, spune Cosmin Badea, psihoterapeut.

Deocamdată, polițiștii nu au cerut un control psihologic pentru femeie. Așteaptă răspunsul medicilor legiști în privința animalelor moarte. Dacă reiese că femeia le-a făcut rău, abia atunci se vor îndrepta împotriva ei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite