Miting de susţinere pentru Marian Vanghelie la Sala Polivalentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de membri de partid sau susţinători ai candidatului USL la Primăria sectorului 5, Marian Vanghelie, s-au aflat miercuri după-amiază la Sala Polivalentă din Capitală, pentru a-l susţine în mod public pe cel care declară că membrii acestui sector au devenit deja o mare familie pentru el, o familie care l-a ajutat să devină chiar primar independent al acestui sector.

Alături de Marian Vanghelie s-au aflat totodată colegi, colaboratori, dar şi apropiaţi, printre aceştia numărându-se Oana Mizil, preşedintele PSD Bucureşti Ecaterina Andronescu, liderii organizaţiilor bucureştene social-democrate și lideri de sindicat.

Pe parcursul a mai multor discursuri, câteva mii de participanţi la eveniment nu au încetat să aplaude şi să scandeze numele primarului sectorului 5, relatează Agerpres.

Pe fundalul scenei s-a aflat amplasat un ecran uriaş cu fotografia lui Marian Vanghelie, alături de sloganul său de campanie "Casa mea este sectorul 5; Familia mea eşti tu!". De pe acelaşi ecran, cei prezenţi au putut viziona fragmente de film cu realizările din sectorul 5 din perioada ultimului mandat al lui Marian Vanghelie, alături de fragmente cu angajamentele candidatului la un nou mandat: "Am 39.270 de bunici. Am 36.800 de copii de susţinut. Am 1.283 de blocuri de reabilitat".

Aproape la unison, vorbitorii şi-au exprimat speranţa că România va scăpa definitiv de regimul portocaliu calificat ca fiind "mafioto-securist" de către preşedintele Sindicatelor din Energie Unirea, Dumitru Chiriţă.

Vorbitorii l-au lăudat apoi pe Marian Vanghelie pentru succesul înregistrat în perioada mandatelor sale în privinţa unor proiecte precum reabilitarea şcolilor şi de infrastructură, afirmând că acesta se pricepe în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene, cu referire la programe pentru cetăţenii de etnie romă.

De altfel, susţinerea romilor din sectorul 5 a fost exprimată public de la microfon de preşedintele Partidului Romilor, deputatul Nicolae Păun, care i-a îndemnat public pe aceştia să-l voteze pe Marian Vanghelie pentru un nou mandat, pe 10 iunie, pentru că a făcut multe lucruri de calitate "pe bani puţini".

'Vă asigur de respectul meu şi al tuturor cetăţenilor de etnie romă din sectorul 5, indiferent de ceea ce spun unii sau alţii. Chiar mă simt mândru că am un primar al sectorului 5 în persoana dvs. şi vă promit că va fi greu cu noi doi într-o luptă cu altcineva. Îi îndemn pe toţi cetăţenii de etnie romă să voteze pe 10 iunie un om care ştie ce are de făcut, pentru că, sincer vorbind, altul mai bun n-avem!', a spus Păun în aplauzele sălii.

Meritele lui Marian Vanghelie în ceea ce priveşte progresul învăţământului din sectorul 5 a fost subliniat de preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, care a venit să-i fie alături în calitate de "vecinul de la sectorul 4".

Costin a promis că-i va pune gratis la dispoziţie lui Marian Vanghelie o echipă de consultanţă pe proiecte care să atragă fonduri europene şi l-a îndemnat pe acesta să-i pună pe masa lui Victor Ponta proiectul legii economiei sociale şi să contribuie totodată la reformarea legislaţiei muncii.

Eugen Nicolăescu şi-a exprimat apoi nerăbdarea faţă de durata mandatului lui Traian Băsescu care ar trebui să se încheie cât mai repede, aşa cum se doreşte în Piaţa Universităţii. "Ar trebui să aducem mandatul de preşedintele pentru Crin Antonescu cât mai repde, dar pentru aceasta este nevoie de sprijinul vostru, al USL. Veniţi la vot!", le-a spus Nicolăescu participanţilor la miting.

"Casa lui Marian Vanghelie nu este numai sectorul 5, cred că este mult mai încăpătoare, este casa întregului Bucureşti", a afirmat la rândul său preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu.

Venit la tribună, Marian Vanghelie şi-a început discursul, în uralele sălii, prin critici la adresa regimului Traian Băsescu şi al Elenei Udrea "de la care românii aud doar poveşti de opt ani", în timp ce "l-au suportat pe Emil Boc".

"Trebuie să scăpăm de ei cât mai repede! Să dăm cu ei de pământ, începând cu Onţanu, cu Negoiţă (n.r. - Liviu), Poteraş", i-a îndemnat Vanghelie pe cei prezenţi pe care i-a anunţat că nu va renunţa să-şi pună experienţa pe care o are în slujba cetăţenilor.

El a pledat pentru respectul pentru oameni şi a exemplificat că mulţi politicieni se fotografiază cu tineri dar, în privinţa proiectelor pentru aceştia, politicienii aproape "că nu pot fi găsiţi pe hartă".

Vanghelie le-a mărturisit apoi celor care l-au aplaudat frenetic că numai datorită lor este primar mai multe mandate la rând, reamintind şi de perioada în care "partidul nu l-a pus pe listă" şi a câştigat un mandat ca independent. "Sunt în situaţia în care spun ce vreau! Şi la partid spun ce vreau! Nu mi-e frică de nimeni, nici de Traian Băsescu", a adăugat acesta.

Candidatul USL a enumerat apoi realizările din sectorul 5, subliniind că pentru el educaţia a reprezentat întotdeauna o prioritate.

Marian Vanghelie este mândru că sectorul pe care îl conduce este singurul care nu ridică maşini. "Nu e normal să ridicăm maşini dacă nu avem posibilităţi de parcare. Puteam găsi şi eu un prieten strategic care să ridice maşinile", a adăugat el.

"Numai astăzi am primit 340 de sms-uri cu diverse probleme. Seara mă uit la ele, mi se scot şi încercăm să le rezolvăm", a spus el.

Vanghelie nu-i uită nici pe tineri pentru care doreşte să ridice locuinţe sociale şi promite că, într-un an şi jumătate, toate blocurile vor arăta precum şcolile din sector.

Vicepreşedintele PSD nu a uitat de partea politică în discursul său de campanie. El a reamintit că cei mai importanţi pentru el sunt cei care l-au ales şi crede că viitorul ţării stă în lideri politici cinstiţi şi nepătaţi.

"România, după doi ani, trebuie să se schimbe. M-am certat cu foarte mulţi politicieni în România, şi cu Ion Iliescu şi cu Traian Băsescu, când era primar general, cu Adrian Năstase, cu Mircea Geoană şi cu Victor Ponta, dar niciodată nu m-am certat cu această familie, cu această echipă! Cred că în România are nevoie ca în următoarea perioadă rolul statului să fie acolo unde trebuie să fie. Viitorul trebuie să aparţină unor lideri politici puternici, oameni curajoşi, nepătaţi", a spus Vanghelie.

Nu în ultimul rând, candidatul USL şi-a exprimat întreaga sa susţinere pentru primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru un nou mandat, alături de care doreşte să contribuie la dezvoltarea Bucureştiului - capitală europeană.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite