Microsoft România şi-a deschis porţile pentru studenţii bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ziua Porţilor Deschise“ a fost organizată ieri după-amiază la sediul Microsoft România din Piaţa Presei Libere, unde zeci de studenţi şi studente au venit pentru a-şi satisface curiozitatea faţă de „gigantul“ din domeniul IT.

Microsoft România a dedicat acest eveniment „Carierii femeii în IT“, pentru a celebra Ziua Femeii.
Aproximativ 30 de studenţi şi studente au fost prezenţi ieri la sediul Microsoft România din Piaţa Presei Libere, unde mai mulţi reprezentanţi ai Microsoft au vorbit despre politicile companiei, despre mediul de lucru, dar şi despre cum angajate au reuşit pe plan profesional şi au făcut o carieră în domeniul IT.

Oportunităţi pentru studenţi la Microsoft România

„Am vrut să aflu mai multe despre Microsoft, despre cum se lucrează în cadru companiei, cum poţi să participi la stagii sau la interviuri“, a spus Cristian Andrei Baron, în vârstă de 20 de ani, student la Facultatea de Cibernetică.

De la eveniment nu a putut lipsi Călin Tatomir, directorul general al companiei Microsoft România, care le-a făcut o surpriză plăcută tinerilor vizitatori. El a susţinut un scurt discurs şi a oferit răspunsuri la întrebările studenţilor prezenţi în sală.

„Cred că vizita voastră la Microsoft nu poate fi decât o experienţă de viaţă. Ceea ce îmi place mie să spun este că trebuie să învăţăm în fiecare oră pe cât posibil, în fiecare zi, în fiecare an“, a spus Călin Tatomir.



Mai mulţi traineri de la Asociaţia Young Goldfish le-au oferit studenţilor câteva sfaturi utile pentru redactarea unui CV, dar şi despre cum ar trebui să se prezinte la un interviu de angajare.

„A fost o oportunitate pentru mine pentru a-mi satisface curioziatea. Ceea ce ne-au învăţat astăzi aici este folositor pentru viitor, te învaţă cum să te «vinzi» şi să arăţi tot ce ai mai bun. Aş vrea să lucrez în domeniul IT, nu neapărat la Microsoft, dar este şi asta o posibilitate“, a spus Răzvan Viorel, în vârstă de 20 de ani, student la Facultatea de Cibernetică.

Fetele au fost prezente în număr mai mare decât băieţii, fiind inteesate de o carieră în domeniul IT, dar şi să afle poveştile de succes ale unor angajate de la compania Microsoft.

„Am venit astăzi aici pentru că sunt pasionată de IT şi aş vrea să intru şi eu în acest domeniu. Îmi este mai uşor să folosesc partea de It, decât să găsesc un job în psihologie. De asemenea, am vrut să văd cum sunt văzute femeile în IT, deoarece ele sunt considerate mai slabe din punct de vedere al competiţiei în IT, dar şi cum vede Microsoft femeia în domeniul IT“, a spus Corina Duţu, în vârstă de 24 de ani, masterand în psihologie.

Evenimentul face parte din Proiectul „Orient Express“, desfăşurat de Asociaţia Young Goldfish în parteneriat cu Asociaţia SIS şi finanţat de Fundaţia Soros România.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite