Metrorex nu poate pune în funcțiune o nouă stație de metrou din cauza lipsei de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Artimon, secretarul general al USLM a anunțat, joi, că Metrorex nu dispune în prezent de suficient personal și nici trenuri pentru a pune în funcțiune noua stație de metrou Tudor Arghezi (Berceni).

FOTO Sever Gheorghe
FOTO Sever Gheorghe

„Cu ce personal dăm drumul la Tudor Arghezi, că noi ne cârpim acum să ajungem pe unde avem obligaţia. Cu ce trenuri? Din ce am înţeles noi, acolo va fi un sistem tip pendul. Să vedem ce va fi. E foarte bine că ne extindem şi să dea Dumnezeu ca în 2027 să mergem până la Aeroportul Otopeni cu trenul pe Magistrala 6”, a afirmat Marian Artimon. 

Pentru a începe funcționarea noii stații de metrou din Berceni, Metrorex ar avea nevoie de cel puțin 60 de persoane. Artimon a afirmat că în prezent nici nu a fost deschisă o selecție pentru personal. Mai mult de atât, el precizează că nu se poate angaja așa peste noapte personal neinstruit, astfel că este nevoie să fie aduse persoane de la alte stații care știu deja ce e de făcut. 

Nu are. Nu a angajat deloc, nici măcar nu a deschis o selecţie. Cum să te duci cu personal pe care-l angajezi mâine să facă serviciul undeva unde nici nu ştie să ajungă la uşa care trebuie să ajungă. Sunt necesare cel puţin 60 de persoane. Va trebui să îi ia din alte staţii să îi ducă acolo”, a adăugat Artimon. 

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a declarat că în cel mult o lună sau două luni va intra în circulație și stația Tudor Arghezi. 

„Referitor la staţia Tudor Arghezi, am realizat probele, testele, a fost semnat procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor cu obiecţiuni, în sensul că încă nu a fost finalizat sistemul de automatizare al traficului, dar în paralel, Primăria Sectorului 4, cu care am avut această lucrare în asociere face demersuri astfel încât investiţia să fie transferată de la Primăria Sectorului 4 în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, respectiv la Metrorex, după care va fi pusă în funcţiune şi această staţie cu interstaţie 1,6 km. 

Personal cred că în cel mult o lună sau două vom putea să preluăm investiţia şi să punem în circulaţie cu călători”, afirmă Mariana Miclăuş.

Metrorex se confruntă cu un deficit major de angajați dar și de finanțări. Potrivit secretarului general al USLM, ar mai avea nevoie de aproximativ 1.200 de persoane care să lucreze stațiile de pe Magistrala 6.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite