Metrorex a atribuit un contract fără să anunţe numele companiei câştigătoare. Ioan Rus: Nu mă interesează niciun fel de participant la nicio licitaţie în minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Metrorex a atribuit un contract estimat la 440 milioane euro pentru achiziţia unor noi trenuri, fără a anunţa compania selectată, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declară că nu ştie care este câştigătorul şi că nici nu îl interesează participanţii la procedurile de achiziţie organizate în cadrul ministerului.

„Nu mă interesează niciun fel de participant la nicio licitaţie în minister. Mă interesează ca fiecare companie să respecte legea, criteriile (...) În rest, cine câştigă, e problema competiţiei interne, eu nu ştiu nici câştigătorul, nici dacă-s înalţi, nici dacă-s graşi, nici dacă-s slabi“, a ţinut să precizeze ministrul Transporturilor, Ioan Rus, întrebat cine este câştigătorul acestui contract, scrie Mediafax.

În luna decembrie a anului trecut, reprezentanţii societăţii care administrează metroul în Bucureşti, anunţau că amână până cel târziu în luna martie desemnarea câştigătorului contractului de achiziţie a zecilor de metrouri  de la magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon.  Contract este estimat la 440 milioane euro cu TVA şi pentru obţinerea acestuia „concurau“ concurau cinci companii.

Metrorex a primit oferte din partea Alstom (Franţa), CAF (Spania), CSR (China), Pesa (Polonia) şi Astra Vagoane (România).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite