Maidanezi folosiţi pentru terapie. Bătrânii şi copii instituţionalizaţi ajutaţi de câinii străzilor “reabilitaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 6 vă invită să luaţi parte la inaugurarea proiectului de terapie asistată de animale pentru bătrânii din Complexul pentru Servicii Sociale ”Floare Roşie” din Sectorul 6 al capitalei.

Evenimentul va avea loc mâine, 25 aprilie 2012, începând cu ora 10.00, la sediul Complexului de Servicii Sociale din strada Floare Roşie nr. 7 A.
La aceste veniment va participa şi primarul Sectorului 6,  Cristian Constantin Poteras.

Căţeii Mulan, Țuca şi Tibi, fac parte din echipa ”Caini pentru oameni” a celor de la Vier Pfoten. Cei trei câini vor efectua o demonstraţie de dresaj şi vor arăta cum interacţionează cu persoanele în vârstă.

Practic, terapia constă în întâlniri regulate între câinii de terapie însoţiţi de instructori şi copii din instituţii de profil, întâlniri aflate sub supravegherea îngrijitorilor şi psihopedagogilor centrului; de asemenea, doi psihologi monitorizează  şi coordonează permanent starea pacienţilor.

“De cele mai multe ori, câinii fără stăpân sunt cei mai potriviţi prieteni pentru oameni. Sunt sensibili, de încredere şi foarte energici, calităţi care îi recomandă ca excelenţi câini de terapie, de salvare sau pentru alte activitati în folosul comunităţii. Pentru aceasta este necesară pregătirea continuă şi atentă din partea unor dresori experimentaţi precum si de spaţiu de antrenament şi echipament specific.” a declarat Livia Cimpoieru, reprezentantul Vier Pfoten.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite