Maestrul Radu Beligan a primit o stea pe Walk of Fame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia stea de pe Walk of Fame din Piaţa Timpului din Capitală a fost acordată ieri celui mai longeviv actor român, Radu Beligan. Iniţiat de Cocor şi Teatrul Metropolis, varianta românească a celebrului „Walk of Fame” din Hollywood a debutat în ianuarie anul acesta. Primele două stele sunt ale lui Florin Piersic şi Victor Rebengiuc.

La venerabila vârstă de 92 de ani şi după mai bine de 70 de ani de carieră, actorul Radu Beligan a primit recunoaşterea comunităţii pentru plus-valoarea pe care a adus-o scenei româneşti, o stea pe Walk of Fame din Piaţa Timpului.

Ceremonia, care a avut loc ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, a început la ora 13.00 şi a debutat cu discursul unui alt mare actor, George Ivaşcu.
„Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului dorim să acordăm o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru tot ce a făcut şi face pentru teatrul românesc, mesagerului  poveştilor, purtătorului de gânduri, maestrului Radu Beligan - Omul care imită oameni, care vorbeşte despre oameni, Omul care trăieşte prin oameni, care inventează oameni”, a spus George Ivaşcu, Director General al Teatrului Metropolis.

“Sunt gata de plecare...”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la eveniment, i-a acordat marelui actor Cheia Bucureştiului, în semn de respect şi apreciere. “Să dea Dumnezeu să fie sănătos şi să stea cu noi cât vrea dânsul”, a spus primarul general.
La rândul său, Radu Beligan i-a cerut lui Oprescu să readucă Bucureştiul la valoarea de altădată. "Vreau să facem Bucureştiul ce a fost pe vremuri, micul Paris”, a spus marele actor. 

Maestrul a primit recunoaşterea publicului fără a face prea mult caz de acest eveniment, a fost natural şi relaxat. “Mie nu-mi plac microfoanele şi interviurile. Alţii vor asta, eu nu. Eu îmi doresc să trăim mai bine şi să vină lumea la teatru să vadă ce facem", a spus Radu Beligan.

image

Foto: Lucian Muntean

Ca şi pe scenă, umorul său subtil a stârnit râsetele celor prezenţi şi a destins atmosfera. Când o reporteriţă l-a întrebat cum se simte, acesta a răspuns “gata de plecare” după care a urmat o pauză, ca în teatru, pentru a da mai multă greutate momentului, apoi a continuat: “mă simt gata de plecare mă duc la Piatra Neamţ să joc”.

Piersic şi Rebengiuc, primele două stele

Proiectul “Walk of Fame” este iniţiat de Cocor în parteneriat cu Teatrul Metropolis. Aleea are acum trei stele ale celor mai mari nume de pe scena românească, prima a fost acordată lui Florin Piersic, în ianuarie anul acesta iar cea de-a doua a primit-o Victor Rebengiuc, luna trecută.

Ordinea acordării stelelor a fost stabilită printr-un sondaj făcut de www.cinemagia.ro, unde publicul a votat. Maestrul Radu Beligan a primit 37% din voturi, însemnând cea de-a treia pooziţie în topul celor iubiţi şi mai apreciaţi artişti români.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite