Lotul 2 al Autostrăzii de Centură București se deschide „fără festivisme”

0
Publicat:

Lotul 2 al Autostrăzii de Centură București se deschide miercuri, de la ora 15. Lucrările au fost finalizate cu șapte luni mai devreme față de termenul contractual, a explicat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Cristian Pistol.

A0 Nord. FOTO Facebook Cristian Pistol
A0 Nord. FOTO Facebook Cristian Pistol

De miercuri după amiază se va putea circula pe jumătate dintre kilometrii finalizați.

„Mâine, de la ora 15:00, se deschide circulația pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești)! Din cei 19 km finalizați se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulația va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 și DN2 pe 21 de km”, a explicat, pe Facebook, Cristian Pistol.

A0 Nord. FOTO Facebook Cristian Pistol
A0 Nord. FOTO Facebook Cristian Pistol

Construcția, finalizată mai devreme

Lucrările de construcție la lotul 2 al A0 Nord au început în luna august 2022 și au fost încheiate înainte de termen, potrivit directorului general al CNAIR.

„Construcția efectivă (...) a fost finalizată cu 7 luni mai devreme față de termenul contractual. Asocierea de firme românești, SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL a avut la dispoziție 831,92 milioane de de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport”, a adăugat Cristian Pistol.

Directorului general al CNAIR a precizat că deschiderea circulației pe lotul 2 „va avea loc, așa cum v-am obișnuit, fără festivisme”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite