Înghesuială şi risc de infecţie: Zeci de cadavre putrezesc de luni de zile la Medicina Legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti nu mai are spaţii de depozitare pentru cadavre. Acest lucru creşte riscul apariţiei unor focare de infecţie. Peste 30 de cadavre putrezesc pe mesele de la INML de luni bune şi nu sunt şanse ca acestea să fie ridicate de serviciile sociale.

Zeci de cadavre fără aparţinător ce ar fi trebuit să fie ridicat de către primării zac pe mesele de la "Mina Minovici", unele chiar şi de cinci luni, chiar dacă termenul pentru stocarea acestora etse de zece zile. În momentul de faţă, la INML zac fără suflare 35 de persoane fără rude, majoritatea din sectoarele 3 şi 4. Cadavrele au fost autopsiate şi urma ca serviciile sociale ale primăriilor de sector să le ridice şi să le înhumeze. "Capacitatea de stocare în frigidere este limitată. În plus, cadavrele nu sunt îngheţate şi se degradează. Există riscul apariţiei unor focare de infecţie. Ar trebui să stea în frigider şapte, cel mult zece zile. Or, avem unele şi de peste cinci luni, cele mai multe fiind din sectoarele III şi V", a spus directorul general al INML "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu, pentru MEDIAFAX.

Deşi au fost anunţate, serviciile sociale ale primăriilor nu au venit să ridice cadavrele. "Primăriile de sector ne-au spus că nu au bani şi că oricum acţiunea a fost preluată de către Municipalitate. Cei din Primăria Capitalei spun că nu sunt încă pregătiţi pentru preluarea acestei activităţi. Dar nici noi nu mai putem ţine aceste cadavre care ne blochează activitatea", a mai spus directorul general al INML.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite