Începe „Street Delivery“, maratonul ideilor în stradă: campionat de sporturi urbane, filme, muzică şi ateliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 13 şi 15 iunie, Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România organizează în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi o nouă ediţie a „Street Delivery“, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte care îşi propune recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate.

Anul acesta, „Street Delivery“ a ajuns la cea de-a noua ediţie în Capitală, a opta în Timişoara şi a doua în Iaşi. Tema evenimentului din acest an, pe baza căreia organizatorii au făcut o selecţie din cele peste 400 de proiecte înscrise, este „societatea mobilă“, o îmbinare între societatea civilă şi ideea de mobilitate.

Campionat naţional de sporturi urbane

În cele trei zile de „Street Delivery“, în Capitală, vor avea loc zeci de evenimente de arhitectură, societate civilă şi mediu, teatru, film, dans sau arte vizuale, precum şi concerte şi tururi virtuale ale clădirilor de patrimoniu.
Printre noutăţile pe care le aduce ediţia din acest an în Capitală se numără extinderea „Street Delivery“ în Piaţa George Enescu, care va găzdui insula „Street Delivery Sports“, dar şi deschiderea pentru public a peluzei Casei Universitarilor dinspre Arthur Verona. Până acum, locul consacrat acestui eveniment era doar strada Arthur Verona, iar participarea publicului este gratuită.

Special pentru „Street Delivery“, We Tour a construit în Piaţa George Enescu, lângă Ateneul Român, un nou skatepark în care să se desfăşoare primul concurs de amatori şi profesionişti din Campionatul Naţional de Sporturi Urbane We Tour. Amatorii de sport extrem şi cultură urbană sunt aşteptaţi cu rolele, skateboard-urile, bmx-urile şi trotinele pentru competiţia care se va derula în acest weekend.

Vineri are loc inaugurarea parcului, sâmbătă sunt calificările şi duminică finalele pentru profesionişti şi amatori. Cei mai buni rideri pot câştiga premii şi produse în valoare de 3.000 de euro.

În zilele de 13, 14, 15 iunie, ERRO Grupo din Brazilia prezintă în premieră în Bucureşti spectacolul de stradă „Geografia Inutil...“. Reprezentaţiile vor avea loc la Fântâna Maternităţii, de pe strada Arthur Verona, de la ora 17.00 (vineri) şi de la ora 16.00 (sâmbătă şi duminică), accesul publicului fiind gratuit.

Programul complet al evenimentelor din cadrul „Street Delivery“ 2014, din cele trei oraşe, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, poate fi consultat pe www.2014.streetdelivery.ro

Articole pe aceeaşi temă

FOTO Explozie de culoare şi tinereţe pe strada Vasile Pogor din Iaşi, închisă timp de trei zile pentru Street Delivery

FOTO A crescut iarba pe strada Mercy din Timişoara: Street Delivery se desfăşoară sub auspicii ecologice

Oamenii închid străzile din Capitală pentru cea de-a opta ediţie a Street Delivery

Aria Urbană şi Coma la Street Delivery Timişoara 2013

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite