Începe Festivalul Internaţional de Film NexT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A patra ediţie NexT începe astăzi şi se desfăşoară până la 18 aprilie, în Capitală. Anul acesta, vizionările şi workshop-urile vor avea loc la Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Băneasa Drive-In Cinema şi Mansarda Cărtureşti.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt compozitorul de muzică de film şi actorul german Alexander Hacke şi artista americană Danielle de Picciotto. Bucureştenii vor vedea diseară, de la ora 19.00, în deschiderea festivalului, filmul „Cu capul înainte“, filmul-cult regizat de Fatih Akin.

26 de filme în concurs

Câştigătorul din acest an al Ursului de Argint la Festivalul de la Berlin pentru pelicula „Eu când vreau să fluier, fluier” Florin Şerban, şi scenaristul Răzvan Rădulescu („Moartea domnului Lăzărescu”, „Hârtia va fi albastră” sau „Boogie”) vor susţine seminarii NexT, în fiecare dimineaţă, în Mansarda Cărtureşti.

Începând de miercuri, la Cinema Scala, vor putea fi vizionate scurt şi mediumetrajele din competiţia festivalului, reluate în fiecare dimineaţă la Cinemateca Eforie. În competiţie au rămas 26 de producţii, selecţionate de directorul artistic Andrei Gorzo. El a ales dintre 950 de filme vizionate.

Secţiunea dedicată filmelor realizate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu  include o proiecţie-maraton, iar joi, de la ora 21.00, la Băneasa Drive-In Cinema, spectatorii vor putea urmări, din propriile autoturisme, „California Dreamin' (Nesfârşit)”, „Marilena de la P7”, „Lampa cu căciulă” şi animaţia „Alinuţa”. Intrarea la proiecţia NexT de la Băneasa Drive-In Cinema este liberă.

Preţul biletelor


Festival Pass-urile (acces la toate proiecţiile din cadrul NexT) pot fi achiziţionate cu 150 de lei. Un abonament pentru 10 proiecţii costă 80 de lei, un bilet pentru NexT Kids, 5 lei, iar biletele pentru ShortsUP, 20 de lei. Amănunte pe http://www.nextproject.ro.



Din programul festivalului


Marţi, 13 aprilie
Cinema Scala
Ora 19.00
„Cu capul înainte”, regia Fatih Akin (Germania / Turcia, 2004)

Miercuri, 14 aprilie
Mansarda Cărtureşti
Ora 12.00
Seminar de sound-design
Alexander Hacke şi Danielle de Picciotto: „Making of Dansul stelelor”

Joi, 15 aprilie
Mansarda Cărtureşti
Ora 10.30
Seminar de scenaristică: Răzvan Rădulescu

Vineri, 16 aprilie
Cinemateca Eforie
Ora 20.30
„Helen", regia Christine Molloy şi Joe Lawlor (UK/Irlanda, 2008)

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite