Încă o panglică marca Oprescu: trotuarul rulant de la Basarab, inaugurat cu peste un an întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trotuarul rulant care leagă Gara de Nord, Gara Basarab şi staţiile intermodale FOTO Adevărul
Trotuarul rulant care leagă Gara de Nord, Gara Basarab şi staţiile intermodale FOTO Adevărul

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, duminică dimineaţă, trotuarul rulant care face legătura între Pasajul Basarab şi Gara de Nord, la nouă luni după ce construcţia propriu-zisă fusese finalizată şi la mai mult de un an faţă de data anunţată iniţial.

Trotuarul rulant face legătura între Gara de Nord, Gara Basarab şi staţiile intermodale de pe Pasajul Basarab şi are o lungime totală de 240 de metri. Este amplasat pe peronul 1 al Gării de Nord şi este compus din şase trotuare rulante, câte trei pentru fiecare sens, cu o lungie de 80 de metri fiecare.

Cu o viteză de 0,5 metri pe secundă, trotuarul poate transporta un maxim de 6.000 de persoane pe oră, pe fiecare sens. De asemenea, lucrarea este dotată cu senzori de viteză şi pasageri.

Oprescu dă vina pe Electrica   

Deşi trotuarul trebuia finalizat în iunie 2012, construcţia propriu-zisă a fost gata la sfârşitul lui septembrie. Cu toate acestea, lucrarea a fost inaugurată abia după încă nouă lui, iar vina îi aparţine companiei Electrica, potrivit lui Sorin Oprescu: „Nu credeam că durează mai mult să legi trotuarul la curent, decât să-l construieşti“, a spus edilul.

Primarul Capitalei a declarat că investiţia se ridică la suma de 11 milioane de lei, ceea ce include şi amenajarea lifturilor şi a vestibulelor de intrare în staţie. Deşi a spus că este preocupat de întreţinerea pasajului, Sorin Oprescu a explicat că trotuarul nu va majora semnificativ facturile la energie electrică ale Municipalităţii: „Intră la partea de iluminat public şi va fi mult mai puţin decât ne costă lumina pe arterele necirculate de la 02.00 la 06.00 dimineaţa“. De asemenea, Primăria va mai cheltui bani şi cu paza lucrării.

Pe aceeaşi temă:

FOTOGALERIE Trotuarul rulant de la Gara de Nord prinde formă

FOTOGALERIE Trotuarul rulant de la Pasajul Basarab a fost finalizat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite